Mihai Albu are cancer. "Voi lăsa timpul să-mi vindece rănile. Evaluările periodice vă pot salva viața"

Mihai Albu - FOTO: Freepik@bushko@Captură YouTUbe@TheXclusive
Mihai Albu a fost diagnosticat cu cancer. Care este starea cunoscutului designer.

Mihai Albu, cunoscut designer, a fost diagnosticat cu cancer. Vestea a dat-o chiar Mihai Albu, pe pagina sa de Facebook. Mihai Albu, în vârstă de 62 de ani, este un creator de modă și arhitect din România, cunoscut ca "Arhitectul Pantofilor".

Mihai Albu, cancer

Mihai Albu a fost diagnosticat cu cancer de prostată. Acesta a trecut printr-o intervenție chirurgicală, iar acum se află în perioada de recuperare. 

"Împărtășesc cu voi experiența prin care am trecut de curând, o călătorie pe care am inceput-o cu multă speranță. În urma unui control de rutină cu rezultate modificate, rezultate ce au condus ulterior la investigații imagistice și de laborator specifice, am fost diagnosticat cu cancer (adenocarcinom- formă malignă) de prostată.

A urmat o operație de extirpare a prostatei și a ganglionilor locali, intervenție chirurgicală realizată de Conf. Dr. Gîngu si echipa sa la Spitalul SANADOR, cărora le multumesc pentru profesionalism si implicare. Încă mă aflu in perioada de convalescență permanent monitorizat de echipa chirurgicală , iar progresele se văd de la o zi la alta.

Este extrem de important să nu ignorați evaluările medicale periodice pentru că vă pot salva viata. Voi lăsa timpul să-mi vindece rănile, chiar mă asteaptă multe creații spectaculoase", a anunțat Mihai Albu, pe pagina sa de Facebook. 

Cancerul de prostată, cum se manifestă

Cancerul de prostată poate avea diferite manifestări, iar simptomele pot varia de la persoană la persoană. Uneori, cancerul de prostată poate să nu provoace simptome evidente în stadiile incipiente ale bolii sau acestea pot fi similare cu alte afecțiuni non-canceroase ale prostatei. În general, manifestările posibile ale cancerului de prostată pot include:

Probleme urinare: Acestea pot include dificultăți în începerea sau oprirea urinării, urinare frecventă, senzația de golire incompletă a vezicii urinare, jet urinar slab sau întârziat și nevoia de a urina de mai multe ori pe timp de noapte.

Sânge în urină sau în spermă: Prezența sângelui în urină sau în spermă poate fi un semn al cancerului de prostată, dar poate fi, de asemenea, asociată cu alte afecțiuni.

Disconfort în zona pelviană: Apariția durerii, disconfortului sau presiunii în zona pelviană poate fi un semn al cancerului de prostată avansat.

Probleme erectile: Unele persoane cu cancer de prostată pot experimenta dificultăți în menținerea unei erecții, potrivit Mayo Clinic.

Este important de menționat că aceste simptome nu sunt specifice doar cancerului de prostată și pot fi cauzate și de alte afecțiuni benigne ale prostatei, cum ar fi hipertrofia benignă de prostată (mărirea necancerigenă a prostatei) sau prostatita (inflamația prostatei).

Cancerul de prostată, diagnostic

Un medic poate efectua teste și investigații suplimentare, cum ar fi testele de sânge pentru antigenul specific prostatei (PSA) și examinarea rectală digitală (DRE), pentru a evalua sănătatea prostatei și pentru a determina dacă sunt necesare alte investigații pentru diagnosticarea cancerului de prostată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel