Migrația medicilor: ce îi determină pe tinerii medici să plece în străinătate. Nu sunt salariile
28 iul 2021, 18:35

Medic
EXCLUSIV
Un chestionar care era adresat tinerilor medici și studenților din anii terminali a relevat care sunt motivele care îi determină pe tinerii medici să plece în străinătate. Surprinzător, pe primul loc nu era salariul. 

Tema migrației medicilor din țară a fost un subiect intens dezbătut, în special înainte de majorarea salariilor din sistemul medical.  Numărul celor ce aleg să plece este, încă, destul de mare.

Un chestionar care era adresat tinerilor medici și studenților din anii terminali a încercat să determine care este motivul pentru care pleacă tinerii medici din țară. Răspunsul a fost surprinzător, pentru că nu salariul era pe primul loc.

Prof.dr. Cătălina POIANĂ, Președinte Colegiul Medicilor din București, medic primar endocrinolog la Institutul Parhon, a explicat, la Interviurile DC Medical, care au fost rezultatele acelui chestionar:

„A fost un chestionar care a fost adresat tinerilor medici și studenților din anii terminali și, practic, am încercat să vedem ce anume îl determină pe un tânăr să plece și nu era salariul, ci era respectul în societate, condițiile de muncă.

Medicii noștri sunt bine pregătiți și își doresc să muncească în niște condiții în care să poată să asigure îngrijiri la cele mai înalte standarde, pacienților”, a explicat ea. 

Mai multe detalii pe această temă găsiți în materialul video atașat

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?