MedikaTV, o nouă emisiune din 19 noiembrie

Medika TV, cel mai nou canal de televiziune,  are în curtea lui, din 19 noiembrie, în fiecare luni de la ora 18, unul dintre cei mai populari medici veterinari din noul val al medicinei veterinare românești. Gazda emisiunii MedikaVet este doctorul Aurelian Ștefan, un adevărat pionier in protejarea animalelor aflate in dificultate, fie din pricina soartei, fie din cauza oamenilor.

Aproape că a făcut înconjurul Pământului întru popularizarea si implementarea proiectelor de prevenire a suferințelor gratuite a milioane de caini si pisici. A fost membru in proiecte sociale în America de Sud si Nord dar și în Africa Centrală si Europa de Sud si chiar in Elveția si țările scandinave. De foarte multe ori împreună cu echipa sa face misiuni veterinare în țară pentru sterilizarea căinilor și pisicilor fără stăpân sau a celor pentru care stăpânii nu au posibilități financiare.

În condițiile în care activitățile umane au cauzat dispariția a peste 50% din animalele sălbatice de pe planetă , conform raportului "Planeta Vie" întocmit de World Wide Fund for Nature (WWF), medicul veterinar Aurelian Ștefan dezvoltă programul VetPatrol în care echipa devine mobilă și se deplasează în zonele sărace pentru a aduce o rază de speranță animăluțelor dar și pentru educarea populație în ideea empatiei față de animale și a conviețuirii alături de ele în deplină armonie.

Și dacă primul său loc de muncă a fost un adăpost pentru câinii fără stăpân, acum el este cel care îi tratează în condiții egale cu cele ale animalelor cu proprietar și posibilităti materiale.

Totul se întâmplă în centrul veterinar integrat Center of Hope din Piteasca-Ilfov, un spital privat high-tech care include și centrul de sterilizare și care are asociat programul social Homeless Animal Hospital in parteneriat cu Romania Animal Rescue, un ONG care a sterilizat până acum peste 70000 de câini si pisici.

La 38 de ani, tată a doi copii, medicul veterinar Aurelian Ștefan nu este doar un contemplator al spectacolului vieții ci este chiar cel care aduce un freamăt viu nu doar în noi ci și în făpturile necuvântătoare alături de care conviețuim.

Și cum bine spune tot el, ajungem la concluzia că animalele fericite ajută animăluțele necăjite!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel