Medicul care l-a resuscitat pe Christian Eriksen, primele declaraţii. "S-a agăţat de viaţă"
13 iun, 09:17

Christian Eriksen   Foto: Facebook
Morten Boesen, medicul echipei naţionale a Danemarcei, este omul care l-a resuscitat pe Christian Eriksen, prăbuşit pe teren în minutul 43 al partidei dintre Danemarca şi Finlanda, de la EURO.

„Am fost chemați când s-a prăbușit pe gazon. Stătea pe o parte și respira. Inițial am simțit că avea puls, dar, imediat, lucrurile s-au schimbat. Am început rapid manevrele de resuscitare.

Doctorul de la stadion ne-a ajutat enorm, ca și restul echipei de urgență. L-am readus printre noi și am vorbit cu el înainte de a-l transporta la spital. Din fericire, s-a agățat de viață”, a spus medicul Morten Boesen, citat de Prosport.

Selecţionerul danez, primele declaraţii după meci 

La rândul său, selecționerul Danemarcei Kasper Hjulmand a vorbit despre Christian Eriksen: „Avem jucători care sunt terminaţi emoţional. Jucători care nu ar mai fi putut intra pe teren. Dar s-au ţinut unii pe alţii. A fost o experienţă traumatizantă. Încercăm să ne revenim şi să mergem mai departe aşa cum putem. Suntem profesionişti. Vom procesa ce s-a întâmplat şi vom continua împreună”.

G Ad:

Află cine a avut un rol cheie în salvarea vieții fotbalistului și alte detalii despre starea lui pe DC NEWS

Vă reamintim că jucătorul danez Christian Ericksen s-a prăbușit pe teren, în timpul meciului dintre Danemarca și Finlanda, după ce a fost atins ușor de minge. Medicii au intervenit și au început imediat manevrele de resuscitare, iar apoi a fost transportat al spital. 

 

Ştiri Recomandate

Coronavirus. Foto: Pixabay
BREAKING NEWS
Clătite de post: cea mai simplă rețetă
Walter Zenga s-a vaccinat de două ori anti-COVID. MOTIVUL
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri