Medicul care l-a resuscitat pe Christian Eriksen, primele declaraţii. "S-a agăţat de viaţă"

Christian Eriksen   Foto: Facebook
Morten Boesen, medicul echipei naţionale a Danemarcei, este omul care l-a resuscitat pe Christian Eriksen, prăbuşit pe teren în minutul 43 al partidei dintre Danemarca şi Finlanda, de la EURO.

„Am fost chemați când s-a prăbușit pe gazon. Stătea pe o parte și respira. Inițial am simțit că avea puls, dar, imediat, lucrurile s-au schimbat. Am început rapid manevrele de resuscitare.

Doctorul de la stadion ne-a ajutat enorm, ca și restul echipei de urgență. L-am readus printre noi și am vorbit cu el înainte de a-l transporta la spital. Din fericire, s-a agățat de viață”, a spus medicul Morten Boesen, citat de Prosport.

Selecţionerul danez, primele declaraţii după meci 

La rândul său, selecționerul Danemarcei Kasper Hjulmand a vorbit despre Christian Eriksen: „Avem jucători care sunt terminaţi emoţional. Jucători care nu ar mai fi putut intra pe teren. Dar s-au ţinut unii pe alţii. A fost o experienţă traumatizantă. Încercăm să ne revenim şi să mergem mai departe aşa cum putem. Suntem profesionişti. Vom procesa ce s-a întâmplat şi vom continua împreună”.

Află cine a avut un rol cheie în salvarea vieții fotbalistului și alte detalii despre starea lui pe DC NEWS

Vă reamintim că jucătorul danez Christian Ericksen s-a prăbușit pe teren, în timpul meciului dintre Danemarca și Finlanda, după ce a fost atins ușor de minge. Medicii au intervenit și au început imediat manevrele de resuscitare, iar apoi a fost transportat al spital. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel