Medicul Alexandru Vlad Ciurea, sfat de sănătate: „Chiar dacă suntem bine și suntem tineri, întotdeauna e bine să previi”

Prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea    FOTO Facebook
Medicul Alexandru Vlad Ciurea face câteva recomandări pentru o viață sănătoasă. 

Medicul Alexandru Vlad Ciurea face câteva recomandări pentru sănătate: lucruri simple, precum atenție la alimentație, sunt esențiale pentur o viață sănătoasă.

Iată ce spune el:

„Este extrem de important să avem grijă de sănătatea noastră. Chiar dacă „suntem bine” și „suntem tineri”... Întotdeauna e bine să previi! Sunt foarte multe lucruri care depind de noi. Putem să ne îngrijim și de fizic, și de psihic, dacă ne dorim cu adevărat.

Câteva recomandări pe care le reiau:

Ce alimente sunt recomandate pentru creier? Carne slabă (pește, curcan), legume, fructe. Verdețuri. (Suntem și în Postul Nașterii Domnului). Totul cât mai proaspăt, cât mai puține produse congelate și procesate. Dulciuri: miere sau ciocolată amăruie.

Odihnă (VITAL!), oxigen, apă, mișcare în parc, în natură.

Socializare. Pe cât posibil, cu persoane pozitive. Renunțarea la programele de știri care induc panică și anunță numai nenorociri. Înlocuirea lor cu documetare despre lumea largă sau despre natură. Sau cu lecturi. Sau cu rebus.

Optimism. Zâmbet. Și un proverb arab: „Cel care are sănătate, are speranţă; iar cel care are speranţă, are totul”!

Sănătate!

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel