Medicii de familie, remunerați pentru îndrumarea rezidenților

Medic
Proiectul de lege votat marți în Camera Deputaților pentru modificarea OUG 18 prevede că medicii de familie vor fi plătiți pentru îndrumarea rezidenților.

Camera Deputaților a adoptat marți, 28 octombrie, un  proiect de lege pentru modificarea OUG 18 care reglementează finanțarea și metodologia rezidențiatului. Camera a acționat în calitate de for decizional, în procedură de urgență, iar proiectul, dacă nu va fi contestat la CCR, poate fi promulgat începând de vineri de președintele Klaus Iohannis.

Urgența adoptării este justificată de blocajul apărut în acest an în organizarea examenului de rezidențiat, normele metodologice și calendarul neputând fi publicate în MO fără semnătura ministrului Educației. 

Vestea bună pentru medicii de familie, dacă proiectul trecut prin Cameră va fi promulgat, este că medicii de familie responsabili de pregătirea rezidenților vor fi remunerați.

”În cazul specializării în Medicina de Familie, medicii care vor pregăti rezidenți în cabinetele individuale vor fi plătiți pentru asta, a declarat conf. dr. Florin Buicu pentru DCMedical.ro. Ne-am consultat, în eleborarea legii, cu asociațiile studențești, cu Colegiul Medicilor, cu Asociația Medicilor de Familie. Vor fi revăzute criteriile pe care trebuie să le îndeplinească toți cei care constribuie la pregătirea rezidenților, iar munca lor trebuie recompensată. De asemena, am extins la un an stagiul de pregătire pe care trebuie să-l facă un medic specialist pentru a lua rezidențiatul și în Medicina de familie, de la șase luni cât era stabilit în proiectul adoptat de Senat”, a spus conf. Buicu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel