Masajul te face mai FERICIT. Spune STOP stresului și îmbunătățește-ți circulația sângelui

masajul FOTO: Pexels @andrea piacquadio
Care sunt beneficiile masajului și cum contribuie acesta la o viață mai fericită?

Masajul nu este doar un lux, iar efectele terapeutice pe care le oferă ne dă motive suplimentare să îi oferim un loc special în viața noastră. Masajul terapeutic este o formă de terapie alternativă și poate fi parte din tratamentul unor condiții medicale, precum: depresia, durerea cronică, hipertensiunea arterială, reumatismele articulare, recuperări post-traumatice etc.

Spune "STOP" stresului

Masajul te eliberează de stres și scade anxietatea, ajutând la vindecarea corpului și a minții. În timpul masajului crește secreția de endorfine și scade secreția de cortizol. Endorfinele sunt substanțe chimice pe care corpul nostru le produce pentru a face față durerii și stărilor de tensiune. Vezi și: Cortizolul, hormonul STRESULUI. Ce BOLI ascunde, cauze și tratament: Cote maxime dimineața

Totodată, masajul ne scapă de insomnii ne ajută să avem un somn mai profund și mai liniștit. 

Îmbunătățește circulația sângelui

Un sistem circulator sănătos este esențial pentru buna funcționare a organismului. Sângele transportă oxigen, nutrienți și hormoni în tot corpul. Masajul îmbunătățește circulația sangvină și te ajută să devii mai energic și mai plin de viață. Masajul ne ajută să scăpăm de oboseala cronică și ameliorează durerile de cap prin scăderea intensității acestora.

Relaxează musculatura și crește flexibilitatea

Masajul scade tensiunea musculară și te ajută să fii mai flexibil. De asemenea, masajul este o modalitate bună de a scăpa de dureri și este recomandat în recuperările medicale. Acestea sunt realizate doar de către specialiști și nu este recomandat ca mesajul terapeutic să fie făcut de persoane neavizate.

Aliatul imunității

Specialiștii arată la masajul stimulează sistemul imunitar. Există numeroase studii care arată că masajul contribuie la creșterea numărului de leucocite în organism. Acestea sunt celulele albe din sânge care sunt implicate în apărarea organismului și ne ajută să luptăm cu infecțiile și inflamațiile din corp.

Vezi și: MASAJUL abdominal, beneficii pentru corp. Cum îl faci CORECT și la ce te ajută

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel