Lidia Fecioru: Divorțul după 40 de ani și semnele care arată că treci prin criza vârstei mijlocii

Dorința de aface o schimbare majoră în viața ta, inclusiv divorțul după vârsta de 40 de ani, pot fi un semn că treci prin criza vârstei mijloci, spune bioenergoterapeutul Lidia Fecioru. Depășirea acestui prag din viață ne determină să reflectăm mai mult asupra sensului vieții noastre.

„Nu mai contează nici ce casă mișto ți-ai făcut, nici ce mașină mișto ai, nici ce carieră ți-ai făcut. Îți dai seama că ești gol, nefericit și neîmplinit. O putem numi o formă de depresie pentru că prin schimbarea prefixului ne dăm seama că îmbătrânim. Neacceptarea bătrâneții”, a explicat bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, la Antena3

Ea spune că odată ce ne dăm seama că timpul a trect în defavoarea noastră, putem chiar ajunge la divorț. 

„Atunci stăm cu noi de vorbă mai mult, analizăm, ne dăm seama că a trecut timpul. Sunt foarte multe divorțuri între 40 și 45 de ani pentru că mulți oameni își dau seama că și-au consumat relația pe care o aveau. 

De multe ori ne punem un standard, cam ce ar vrea lumea, și obosim. Îți dai seama că nu ai făcut toate lucrurile pentru că și-a plăcut, le-ai făcut pentru că așa trebuia să fie. Aia era eticheta societății. Îți dai seama că de fapt ai fi vrut să faci altceva.

Atunci încep certurile. Atunci ai curaj să îi spui partenerului sau partenerei că nu îl mai suporți. Ajungi la suprasaturație. Chestiile minore sunt cele care fac cocoloașa mare. 

Simți că ceea ce ai pierdut vrei să recuperezi. Abia după 40 de ani începem să recuperăm, să trăim clipa cu adevărat. (...) Îți dai seama că trebuie să își acorzi timp, atenție. (...) Poți să derapezi foarte ușor. Cei care divorțează între 40 și 45 au regrete. Atunci toată lumea trăiește euforic. (...)

Trebuie să stăm de vorbă cu noi și să calculăm lucrurile. Să vedem dacă merită sau nu merită”, a explicat Lidia Fecioru, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel