Leziunile gastrice, tratate prin bioprintare: microrobotul livrează celule vii la locul leziunii
10 sep, 15:54
O nouă metodă pentru tratarea leziunilor gastrice utilizează un microrobot care este capabil să efectueze bioprintare in vivo.
Celule

O nouă metodă pentru tratarea leziunilor gastrice prin utilizarea unui microrobot capabil să efectueze bioprintare in vivo a fost dezvoltată de o echipă de cercetători din China, relatează suse citate de agerpres.ro.
Leziunile la nivelul peretelui gastric reprezintă o problemă des întâlnită a tractului digestiv, care necesită adesea terapie medicamentoasă sau intervenţie chirurgicală invazivă.
Bioprintarea, o modalitate de a livra noi celule direct la locul leziunii pentru repararea ţesutului afectat, reprezintă o modalitate de tratament cu un mare potenţial benefic. Cercetătorii de la Universitatea Tsinghua au propus un nou concept de bioprintare in situ şi in vivo, ei proiectând un microrobot care pătrunde în organism printr-un endoscop şi repară ţesuturile. Specialiştii au testat microrobotul şi sistemul de livrare a acestuia pe un model biologic al stomacului uman, cu ajutorul unui endoscop, imitând astfel intervenţia de inserare şi bioprintare.
Ulterior, ei au efectuat un test de bioprintare într-un recipient de cultură celulară pentru a testa eficacitatea dispozitivului la bioprintarea celulelor viabile şi la repararea leziunilor.
Testele au demonstrat că celulele printate au prezentat viabilitate ridicată şi proliferare constantă, indicatoare ale unei funcţii biologice bune a celulelor din ţesutul printat.

 


Ştiri Recomandate

CARBOPLATINUM - prospect
BETAMETHASONUM - prospect
ACIDUM ALENDRONICUM – prospect
LEUPRORELINUM - prospect
Munca fizică grea crește semnificativ riscul de demență
Spitalul unde COVID suspendă concediile de odihnă
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri