Lavanda, întrebuințări inedite: cum să-ți faci propriul parfum sau after shave

Lavanda   FOTO: pixabay
Lavanda în gătit poate fi un ingredient inedit în bucătărie, datorită parfumului ei deosebit, precum poate fi folosită și în produsele de înfrumusețare, făcute chiar în casă.

Lavanda a fost folosită dintotdeauna datorită calităților ei deosebite de vindecare, calmare, dar și pentru mirosul deosebit.  

Astăzi este disponibilă acum nu doar ca odorizant, ci și ca plantă culinară folosită în prăjituri și alte delicatese.

Puteți găsi muguri de lavandă în vrac uscați în multe magazine de condimente, unul dintre cele mai populare soiuri fiind cunoscut sub numele de „Super Blue”.

Atenție: Asigurați-vă că alegeți doar lavandă de calitate alimentară și ulei esențial dacă o veți ingera.

Lavanda în produse de înfrumusețare

Puteți face un after shave din muguri de lavandă sau uleiul esențial de lavandă adăugat la apa de hamamelis. Va avea un efect calmant al pielii după ras.

Puteți chiar să vă faceți propriul parfum de lavandă înmuind mugurii sau florile în alcool de cereale. Utilizarea mugurilor sau a florilor vă va oferi un parfum mai ușor, în timp ce utilizarea uleiului vă permite să controlați puterea parfumului.

Adăugarea mugurilor la săpunul lichid fără parfum poate face un exfoliant cu miros curat, care se exfoliază.

Lavanda a fost utilizată din toate timpurile pentru înfrumusețare, dar o utilizare mai puțin cunoscută este cea a soldaților romani, care purtau lavandă în trusele lor de campanie, fiind considerat unul dintre lucrurile elementare din trusa lor, potrivit farmersalmanac.com.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel