Kate Middleton și Prințul William, mesaj împotriva singurătății: Dacă știi o persoană, dă-i un telefon, trimite-i un mesaj, bate-i la uşă

kate middleton si printul william. FOTO Instagram @ kate.middleton.and.william
Peste 10% dintre persoanele tinere au trecut prin momente de singurătate.

Sănătatea mintală este un subiect tot mai intens adus în discuțiile publice, trăgându-se astfel un semnal de alarmă în această privință, mai ales pe fondul pandemiei, care a pus o presiune suplimentară pe omenire.

De altfel, specialiștii susțin că în următorii ani vom avea o ”explozie” a bolilor mintale, un motiv în plus de a fi ceva mai atenți la cei din jurul nostru, iar acolo unde se poate, chiar să dăm o mână de ajutor.

Prinţul William şi soţia lui, Kate, au transmis vineri un mesaj difuzat de posturile de radio din întreg Regatul Unit prin care i-au încurajat pe britanici să aibă grijă de orice persoană care s-ar putea simţi singură, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

"Minutul de Sănătate Mintală", cu cei doi membri ai familiei regale britanice, a fost difuzat de peste 500 de posturi de radio chiar înainte de ora locală 11:00 (10:00 GMT), organizatorii estimând că aproximativ 20 de milioane de persoane ar putea asculta emisiunea.
”Bună, eu sunt Catherine, şi eu sunt William. Şi am vrea să vorbim doar un minut despre singurătate”, au spus aceștia.

Medic, APEL: Va urma o EXPLOZIE de patologie de nivel psihiatric și psihologic. Trebuie să fim pregătiți!

Sănătatea mintală, o cauză pentru care luptă Kate și Will

Abordarea problemelor de sănătate mintală este o cauză importantă pentru cuplul princiar. Nepotul cel mare al reginei Elisabeta a II-a a vorbit în trecut despre propriile sale frământări după moartea mamei lui, prinţesa Diana, care şi-a pierdut viaţa într-un accident de automobil la Paris, în 1997.

Potrivit unui sondaj, Community Life Survey, 11% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani din Marea Britanie au experimentat un sentiment de singurătate, mai mult decât orice altă grupă de vârstă.

Un alt sondaj arată că tinerii nu se simt confortabil atunci când cer ajutor.

"Ultimii doi ani ne-au amintit cu adevărat de importanţa relaţiilor umane", a declarat prinţul William în timpul transmisiunii radio, care face parte din evenimentele programate în cadrul Săptămânii de conştientizare a sănătăţii mintale.

"Aşadar, dacă crezi că o persoană pe care o cunoşti s-ar putea simţi singură, doar dă-i un telefon, trimite-i un mesaj sau bate-i la uşă", a adăugat Kate.

"Prin urmare, ne cerem scuze că am întrerupt transmisiunile posturilor de radio din ţară", a mai spus prinţul William, adăugând că dacă oamenii s-ar implica în vieţile celor care se simt singuri, o astfel de iniţiativă le-ar putea ajuta pe aceste persoane să nu mai aibă sentimentul de singurătate.

Vezi și: Borderline sau teama de singurătate, simptome și tratament. Ce o declanșează 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel