Intoxicație Timișoara: ce substanță a fost folosită la deratizare

Substanță folosită la dezinfectare
Substanța utilizată la deratizarea blocului în care au murit trei persoane conținea un insecticid care are în compoziție o substanță exterm de toxică.

Patronul firmei care a făcut deratizarea la blocul în care au murit doi copii și un adult este cercetat și pentur trafic de produse sau substanțe toxice. Procurorii au stablit că substanța folosită la deratizare conținea un insecticid care are în compoziţie fosfură de aluminiu.

"Prin ordonanţa organelor de cercetare penală din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale - Inspectoratul de Poliţie Timiş din data de 19 noiembrie, confirmată prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş din aceeaşi dată, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul B.I.S. sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi trafic de produse sau substanţe toxice (...). În cauză există indicii că în procesul de deratizare, suspectul a folosit un insecticid denumit Delicia - GASTOXIN, care are în compoziţie fosfură de aluminiu, o substanţă foarte toxică, cu efecte letale în caz de inhalare şi care necesită pentru utilizare autorizaţie specială. Organele de cercetare penală au dispus faţă de suspect măsura preventivă a reţinerii pe o durată de 24 de ore, începând cu data de 19 noiembrie ora 3,30", arată prim-procurorul Tribunalului Timiş, Violeta Filip, într-un comunicat citat de agerpres.ro.

În cauză continuă cercetările în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept, faţă de suspect urmând a se lua măsurile preventive care se impun.

Fosfura de aluminiu este un compus anorganic exterm de toxic. Potrivit wikipedia.org, este o sare de fosfor din anion și aluminiu, provenit din cation, cu aspect de pulbere albă, reacționează cu apa, de aceea trebuie menținută la uscat, deoarece amestecat cu apă sau cu un acid, suferă o hidroliză și dă un hidroxid și fosfină PH3, un gaz foarte periculos: toxic și inflamabil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel