Insomniile din copilărie au efect la vârsta adultă: explicațiile unui medic

Copil
Insomniile din copilărie pot avea efecte la vârsta adultă. Medicul Vasi Rădulescu explică.

Medicul Vasi Rădulescu explică de ce insomniile din copilărie au efect în viața de adult. El citează un studiu în care au fost urmăriți participanții timp de 15 ani. 

Iată ce spune medicul pe blogul său:

„Un studiu longitudinal efectuat în decurs de 15 ani arată că simptomele de insomnie în copilărie care persistă la maturitate sunt determinanți puternici ai tulburărilor de dispoziție și anxietate la adulții tineri. Rezultatele arată că insomnia persistentă din copilărie până în adolescență maturitate a fost asociată cu un risc crescut de 2,8 ori de tulburări de internalizare (depresie, anxietate, retragere socială, probleme fizice sau somatice) și nu s-a găsit niciun risc crescut de astfel de tulburări pentru acei copii la care simptomele de insomnie s-au remis în timpul perioadei de studiu.

, a declarat autorul principal, Julio Fernandez-Mendoza, care are un doctorat în psihobiologie. El este un consilier psiholog certificat în medicina comportamentală a somnului la Penn State Health Sleep Research and Treatment Center din Hershey, Pennsylvania.

Datele au fost analizate de la Penn State Child Cohort, un eșantion populațional de 700 de copii cu o vârstă medie de 9 ani. Cercetătorii au urmărit timp de 8 ani  421 de participanți până la vârsta adolescenței (vârsta medie de 16 ani) și acum, 15 ani mai târziu,  492 dintre ei ca tineri adulți (vârsta medie de 24 de ani).

Simptomele de insomnie au fost definite ca fiind dificultăți moderate până la severe de inițiere sau menținere a somnului. Simptomele au fost raportate de părinți în copilărie și auto-raportate în adolescență și la vârsta adultă tânără. Prezența tulburărilor de internalizare a fost definită ca o auto-raportare a unui diagnostic sau tratament pentru tulburări de dispoziție și / sau anxietate. Rezultatele au fost ajustate în funcție de sex, rasă / etnie, vârstă și orice antecedente anterioare de internalizare a tulburărilor sau utilizarea medicamentelor pentru probleme de sănătate mintală.

Potrivit autorilor, s-a dovedit că simptomele de insomnie în copilărie sunt asociate cu tulburări de internalizare, care includ tulburări depresive și tulburări de anxietate. ”, spune Julio Fernandez-Mendoza, autor principal

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel