Halucinant! Pompierii au GREȘIT adresa în cazul incendiului de la Spitalul de Psihiatrie din Craiova

Un incendiu s-a produs, duminică, 8 martie, la Spitalul de Psihiatrie din Craiova. Incendiul ar fi fost provocat de un pacient care a dat foc la parter, în izolator, la o saltea. 

Pompierii care au fost mobilizați pentru incendiul de la Spitalul de Psihiatrie din Craiova au greșit adresa și au mers la Spitalul de Pediatrie. Astfel, la spitalul unde izbucnise incendiul au fost trimise două subunități de intervenție, dar la fața locului a ajuns doar una.

Trei autospeciale au greșit adresa și au ajuns la Spitalul de Pediatrie, aflat în aceeași zonă. Informația a fost furnizată de un cetățean care locuiește în zonă și care spune că echipele de intervenție au stat aproximativ 5-7 minute în curtea Spitalului de Pediatrie, anunță Antena 3. 

Totodată, purtătorul de cuvânt al ISU Dolj a confirmat informațiile, dar a spus că pompierilor li s-ar fi transmis să meargă la parc, fără a se menționa care spital, iar aceștia au crezut că e vorba de Spitalul de Pediatrie.

Mai mulți medici, răniți

 

Din primele informații transmise Centrului Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, incendiul s-a manifestat pe o suprafață de 20 mp și a fost lichidat. În urma incendiului, s-au înregistrat trei victime cadre medicale, care au suferit traumatisme la membrele inferioare prin cădere de la înălțime. 

În total, 19 pacienți și 8 cadre medicale au fost evacuate ori s-au autoevacuat. Aceștia vor rămâne în aceeași unitate sanitară într-o altă aripă a clădirii.

„Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din spatele Parcului Romanescu. La fața locului au fost trimise doua subunități de intervenție, Detasamentul 1 și 2 Pompieri Craiova cu 6 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 2 autospeciale de lucru la înălțime, o descarcerare grea și o ambulanță tip B. La sosirea echipajelor la locul intervenției, au fost găsiți 18 pacienți și 5 cadre medicale autoevacuate, un pacient fiind evacuat de salvatori. Trei cadre medicale care au suferit fracturi au fost transportate la spital”, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel