Gorj: Program de vizite redus la Spitalul Judeţean Târgu Jiu din cauza creşterii cazurilor de viroze

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu a limitat accesul aparţinătorilor în secţiile din unitate, ca urmare a numărului crescut de viroze din ultima perioadă, fiind luate, totodată, şi alte măsuri.  

Potrivit managerului interimar al SJU Târgu Jiu, Dumitru Vienescu, în timpul săptămânii, programul de vizite a fost reduse la două ore, iar în weekend, la trei ore, notează Agerpres. 

"Având în vedere că în ultima perioadă a crescut numărul de viroze şi infecţii respiratorii, conducerea spitalului a stabilit anumite măsuri şi anume s-a propus reducerea programului de vizită al aparţinătorilor în spital. Totodată, au fost achiziţionaţi botoşei şi halate de unică folosinţă, a fost asigurat stocul de teste de gripă şi au fost achiziţionate medicamente pentru tratarea bolnavilor care au aceste afecţiuni. Săptămâna trecută am avut opt cazuri de persoane cu gripă care au fost externate şi sunt bine, săptămâna aceasta avem patru internări, din cele patru cazuri, ieri (miercuri n.r.) a fost externată o persoană. Programul stabilit de vizită de luni până vineri este între orele 15,00 - 17,00, iar sâmbăta şi duminică, între orele 12,00 - 15,00", a declarat joi, pentru AGERPRES, Dumitru Vienescu.

Potrivit ultimei raportări a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, numărul virozelor a fost, săptămâna trecută, de 1.836 de cazuri cu 70 de internări, în timp ce numărul pneumoniilor a fost de 619, 140 de persoane necesitând internare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel