Glicerina, de mare ajutor în grădină. Truc magic pentru plante sănătoase

Glicerina, cunoscută și sub numele de glicerol, este un compus natural derivat din uleiuri vegetale sau grăsimi animale. Este un lichid limpede, incolor, inodor și siropos, cu gust dulce.

Potrivit unui studiu, glicerina este „cel mai eficient umectant” în comparație cu numeroși alții, inclusiv:

- alfa hidroxi acizi, cum ar fi acidul lactic și acidul glicolic

- sorbitol

uree.

Cercetările sugerează că glicerina poate avea un efect pozitiv asupra pielii. Tenul tinde să fie mai delicat. În anumite condiții, glicerina poate deshidrata pielea, deci ia în considerare diluarea acesteia cu apă sau alt agent.

Glicerina, de mare ajutor în grădină 

 

Dincolo de beneficiile pentru piele, glicerina poate fi de mare ajutor în grădină: ca îngrășământ foliar. Amestecă 10 ml de glicerină la 1 litru de apă și pulverizează amestecul pe frunzele plantelor. Soluția va îmbunătăți calitatea plantelor și le va furniza o mulțime de nutrienți.

Glicerina mai poate fi folosită ca activator de compost și la grăbirea procesului de descompunere.

În grădină, glicerina are rolul de a ajuta solul să rețină umezeală, un beneficiu pentru plante, mai ales vara. 

În cazul în care vrei ca florile primite în dar de la o persoană dragă să reziste mai mult timp, poți folosi glicerină pentru a le conserva. Trebuie doar să pui buchetul de flori în apă și să adaugi 10 ml de glicerină, iar florile vor beneficia de toți nutrienții necesari pentru a supraviețui.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel