De ce să apelezi la medicamente...
Alexandru Rafila afirmă că nu va exista pierdere de fonduri alocate din PNRR destinate spitalelor. Ministrul a menționat că, în cazul în care în anumite locații nu s-au înregistrat progrese, aceste fonduri vor fi direcționate către alte proiecte sau unități care se desfășoară eficient.
Prof. dr. Alexandru Rafila subliniază că se lucrează la multiple spitale în prezent, fie pentru construirea de clădiri noi, fie pentru reabilitarea completă a celor existente. De asemenea, el evidențiază eforturile înregistrate în organizarea laboratoarelor de microbiologie în multe spitale pentru raportarea și diagnosticarea corectă a infecțiilor asociate asistenței medicale.
"Fiecare autoritate publică care a contractat fie un credit sau fonduri nerambursabile, cum este cazul PNRR, are nişte responsabilităţi. (…) Am fost în unele locaţii în ţară unde nu s-a întâmplat nimic. (…) În mod evident aceste fonduri nu vor fi pierdute, ci vor fi realocate în alte locuri unde lucrurile se desfăşoară aşa cum trebuie.
Există şi proiecte în aşteptare care pot să le înlocuiască pe cele care deja se desfăşoară sau există anumite sume care se pot aloca către alte unităţi unde se face o reevaluare a costurilor, pentru că trăim într-o perioadă destul de ciudată din punctul aceste de vedere, pentru că de multe ori studii de fezabilitate care au indicat anumite costuri acum doi-trei ani nu mai sunt actuale şi trebuie fonduri suplimentare.
Încercăm să facem în aşa fel încât să nu piardă (n.r. fonduri) şi vă asigurăm că din punctul nostru de vedere nu se vor pierde niciun fel de fonduri din finanţarea PNRR", a spus ministrul Sănătății, potrivit Agerpres.
"Este vorba despre zeci de spitale care se fac în momentul de faţă în România. Nu se cârpeşte nimic. Toate aceste proiecte se fac în clădiri noi sau în anumite situaţii o reabilitare completă începând de la structura de rezistenţă până la recompartimentarea şi recalibrarea unor construcţii care deja există", a arătat Alexandru Rafila.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
De ce să apelezi la medicamente...
Radiografiile și radiațiile din...
O substanță chimică nou identificată...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este semnul cancerului...
Prediabetul este un semnal de...