Florile de gălbenele, secretul pentru o grădină fără dăunători. Truc simplu

Gălbenelele, acele flori de un galben-portocaliu aprins, sunt extrem de eficiente în grădină, nu doar pentru decor. Plantate în jurul culturilor de căpșuni, cartofi, roșii sau în jurul plantațiilor de trandafiri, gălbenelele pot ține la distanță viermii cilindrici care trăiesc în pământ.

Totodată, gălbenelele pot ține la distanță tripsii, musculița albă de seră, buha verzei, omida fructelor la tomate sau limacsi (melcii fără cochilie).

Potrivit cercetătorilor, rădăcinile galbenelelor produc o toxină care omoară viermii nematozi, dar și alți dăunători care se hrănesc cu rădăcinile plantelor. Trebuie doar să plantezi gălbenele în jurul plantațiilor sau chiar printre rânduri, pentru a te asigura că obții recolta la care ai visat. 

Cultivarea gălbenelelor în grădină atrage insectele dăunătoare. Spre exemplu, tripsii nu vor mai ataca plantele, ci se vor „înfrupta” din gălbenele. De asemenea, melcii, limacsii sau omizile se vor hrăni cu frunzele gălbenelelor, așa că îți poți salva fără nicio problemă recolta de fructe sau legume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel