Condiment parfumat folosit la prăjituri, fungicid natural pentru grădină
28 iun 2021, 22:24

Scorțișoara, condimentul-minune care ne parfumează prăjiturile, are numeroase întrebuințări surpriză. Spre exemplu , folosită în grădinp, scorțișoara are numeroase avantaje.

Acest condiment versatil poate fi folosit pentru a ține dăunătorii la distanță sau ca medicament pentru plante. În cazul în care ai rupt sau tăiat o plantă, presară puțină scorțișoară în partea ruptă. Condimentul va ajuta planta să se vindece mai repede! 

Scorțișoară pentru dăunători

 

Dacă ai probleme cu furnicile la domiciliu sau în grădină, pune puțină pulbere de scorțișoară în zonele cu probleme. Furnicile nu suportă mirosul de scorțișoară, așaă că vei scăpa rapid de ele. 

Scorțișoara, fungicid natural

 

Scorțișoara pusă în apă este un fungicid natural. Adaugă patru lingurițe de scorțișoară la un litru de apă și amestecă bine. Lasă soluția să stea peste noape, iar a doua zi strecoară totul printr-un filtru de cafea. Toarnă apa obținută într-o sticlă cu pulverizator și stropește plantele împotriva fungilor. 

Scorțișoara ține la distanță rugina

 

Rugina poate afecta atât florile, cât și legumele. Din fericire, rugina poate fi ținută la distanță cu scorțișoară. Tot ce trebuie să faci este să presari puțină scorțișoară pe zonele afectate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?