DSP Ilfov, eroare în calcularea ratei de infectare. Cum justifică greșeala

Portal informatic integrat
DSP Ilfov a calculat greșit rata de infectare, invocând o eroare din sistemul informatic. Din această cauză, cifrele au arătat o rată de infectare la jumătate față de cea reală.

Direcţia de Sănătate Publică Ilfov a recunoscut că a greşit calcularea incidenţei cazurilor de infectare cu COVID-19 în judeţ, motivând cu existența unei „erori în programul informatic”. Astfel, în loc de o rată de infectare de 6,89 de cazuri la mia de locuitori, sistemul a dat 3,41 de cazuri la mia de locuitori.
„Ca urmare a constatării scăderii incidenţei din judeţul Ilfov, în data de 29.11.2020 a fost efectuată o verificare a datelor introduse în baza DSP Ilfov şi utilizate la calculul incidenţei zilnice. În urma verificării efectuate s-a constatat existența unei erori în programul informatic utilizat la calculul incidenței, eroare care a fost remediată în cursul zilei. După recalcularea datelor se constată că incidența la nivelul județului Ilfov este de 6,89 cazuri la 1000 de locuitori”, ”, se arată într-un comunicat al DSP Ilfov.
Săptămâna trecută, opt localităţi din judeţul Ilfov, (Otopeni, Mogoşoaia, Corbeanca, Dobroeşti, Măgurele, Popeşti-Leordeni, Chiajna şi Bragadiru) au intrat în carantină în urma deciziei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov, scrie Digi24. Anterior, alte două localităţi din Ilfov - Clinceni şi Berceni - intraseră deja în carantină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel