Dr. Dorel Săndesc, detalii despre medicul ATI găsit mort la Timișoara: Este șocant

Vicepreședintele Societății Române ATI, prof. dr. Dorel Săndesc, a făcut declarații despre medicul rezident de 28 de ani care a fost găsit mort.

"Îi plăcea foarte mult, spunea că dacă n-ar exista ATI n-ar mai face medicină deloc. Era lider de an la rezidenți și s-a comportat impecabil ca rezident, ca membru al echipei. Poate și acel lucru face și mai dureros, și mai șocant pentru noi acest deznodământ tragic. Era un om sensibil și interiorizat se pare, foarte interiorizat. Pe acest teren, iată burnout-ul teribil care a cuprins marea majoritate a personalului, fără îndoială accentuat de ambianța din societatea românească apăsătoare pentru noi, au dus la acest deznodământ incredibil.", a transmis dr. Săndesc.

"Este șocant pentru că el se purta foarte bine. Ceea ce s-a întâmplat este o tragedie extraordinară, poate că e greu ca oamenii să înțeleagă ce se întâmplă în secțiile ATI, câtă suferință, câtă presiune, cât stres....", a mai spus medicul. 

Citește continuarea pe DCNEWS. 

Vă reamintim că un medic de numai 28 de ani din Timișoara s-a sinucis. Băiatul ieșise din tura de noapte, iar în ultima perioadă lucrase numai pe secția COVID. Mama acestuia a sunat, duminică seara, în jurul orei 22 la 112, explicând că fiul ei, rezident la Spitalul Județean din Timișoara, este căzut la pământ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel