Generația Z și tinerii Millennials...
Decizia definitivă a fost pronunțată miercuri de magistrații Curții de Apel Iași, după ce Carmen Dorobăț a atacat cu recurs decizia instanței prin care a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare într-un dosar de luare de mită din 2015, pe când era profesor la Universitatea de Medicină.
Instanța stabilise inițial și că Dorobăț nu mai are voie să predea în instituții de învățământ de stat sau privat.
„Admite contestația la executare formulată de inculpata Carmen Mihaela Dorobăț împotriva deciziei penale pronunțate de Curtea de Apel Iași în dosarul nr. 1747/99/2015. Stabilește că modificarea dispusă prin decizia penală menționată referitoare la dispozițiile privind pedeapsa complementară și pedeapsa accesorie aplicate inculpatei Carmen Mihaela Dorobăț atât pe lângă fiecare pedeapsă principală, cât și pe lângă pedeapsa principală rezultantă, privește doar interzicerea exercitării dreptului prev. de art. 66 lit. g din Codul penal, al cărui conținut a fost extins, cu menținerea interzicerii execitării drepturilor așa cum au fost aplicate prin sentința penală pronunțată de Tribunalul Iași. Cheltuielile judiciare efectuate pentru soluționarea cererii rămân în sarcina statului”, se arăta în hotărârea publicată pe site-ul Curții de Apel Iași.
Dr Carmen Dorobăț, manager al Spitalului de Boli Infecțioase „Sf.Parascheva” din 2004, a declarat jurnaliștilor că se va conforma deciziei magistraților.
„Am clarificat prin avocații mei exprimarea deciziei finale. Desigur, mă voi conforma. Sunt convinsă că managementul va merge la fel de bine. Vă mulțumesc pentru colaborarea instituțională pe care am avut-o”, a transmis Carmen Dorobăț, conform Agerpres.
Carmen Dorobăț și soțul acesteia, Gheorghe Dorobăț, au fost condamnați în urmă cu o săptămână, de Curtea de Apel Iași, la 3 ani de închisoare cu suspendare, respectiv 2,3 ani de închisoare cu suspendare și interzicerea dreptului de a preda în instituții de învățământ superior public sau privat. Cei doi au fost acuzați de luare de mită.
Potrivit DNA, la sfârșitul lunii ianuarie 2015, șeful Catedrei de "Anestezie generală" din cadrul Universității de Medicină și Farmacie "Gr. T. Popa" Iași, Gheorghe Dorobăț, care la acea vreme era și șeful secției ATI din Spitalul de Neurochirurgie "Nicolae Oblu", a primit, prin intermediul soției sale, prof. univ. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase, 2.000 de euro. Conform unui comunicat DNA, banii proveneau de la 20 de studenți care au livrat câte 100 de euro în carnetele de student, pentru ca astfel să li se acorde nota 9 la disciplina "Anestezie Generală", la un examen ce se desfășura în aceeași zi.
Potrivit rechizitoriului DNA, mita a fost dată pentru că majoritatea celor 20 de studenți nu obținuseră nota de trecere la examenul practic, condiție obligatorie pentru a fi primiți să susțină, conform regulamentului, proba scrisă. Procurorii au procedat la organizarea unui flagrant.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Persoanele asigurate beneficiază de o...
Alimentația în sezonul rece poate fi...