Dieta, cum îți influențează înălțimea: de ce unii tineri sunt cu 20 cm mai scunzi decât alții de vârsta lor

Adolescenți
Adolescenții cu o anume dietă sunt cu până la 20 de centimetri mai scunzi decât alți tineri de vârsta lor, potrivit unui studiu. Fetele pot avea la 19 ani, înălțimea unora de 11 ani.

Un studiu global a descoperit că adolescenții care au o dietă săracă ar putea fi cu până la 20 cm mai scunzi decât alți tineri de aceeași vârstă.
Potrivit cercetărilor conduse de Imperial College London, nutriția inadecvată ar fi putut contribui la faptul că tinerii de 19 ani din sudul și sud-estul Asiei, America Latină și Africa de Est sunt cei mai scunzi, în timp ce cei din nord-vestul și centrul Europei au fost cei mai înalți.
Oamenii de știință au descoperit că înălțimea medie a fetelor de 19 ani din Bangladesh și Guatemala - națiunile cu cea mai mică populație feminină din lume - este aceeași cu cea a fetelor de 11 ani din Olanda - țara cu cei mai înalți băieți și fete .
De asemenea, înălțimea medie a bărbaților de 19 ani din Timor-Leste și Laos - țările cu cei mai mici băieți din lume - este aceeași cu cea a băieților de 13 ani din Olanda.
Unii dintre cei mai înalți tineri de 19 ani în medie din lume i-au inclus pe cei din Muntenegru (băieți 183,3cm; fete 170cm), Danemarca (băieți 181,9cm; fete 169,5cm) și Islanda (băieți 182,1cm; fete 168,9cm).
În schimb, tinerii de 19 ani aveau 163,1 cm pentru băieți și 156,9 cm pentru fete în Papua Noua Guinee, 164,4 cm pentru băieți și 150 · 9 cm pentru fete în Guatemala și 165,1 cm pentru băieți și 152,4 cm pentru fete în Bangladesh.
Profesorul Majid Ezzati, autor principal al studiului de la Școala de Sănătate Publică a Imperial College London, a declarat: „Copiii din unele țări cresc sănătos până la cinci ani, dar rămân în urmă în anii de școală”, notează news.sky.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel