Dependențele, ce se ascunde în spatele lor și cum scăpăm de ele. Fumat, droguri, pariuri, alcool. Lidia Fecioru: „Toate au la bază același lucru”

Alcoolul
Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit ce ascund dependenţele cărora le cad pradă o mulţime dintre vedetele autohtone și internaționale. 

Dependențe avem cu toții, fie că reușim să conștientizăm asta sau nu. Avem acele mici lucruri pe care le facem repetitiv, fără să ne dăm seama, dar pe care, dacă nu le-am face, nu ne-am simți în regulă, arată  bioenergoterapeutul Lidia Fecioru.

„Noi toți avem câte o dependență. Că suntem dependenți de o persoană, sunt oameni care spun că nu pot trăi fără o persoană, aceasta fiind de fapt o credință falsă. Totul este o falsitate”, a explicat Lidia Fecioru.

Dacă aceste dependențe sunt nevinovate, în sensul că nu au  repercusiuni asupra sănătății și bunăstării noastre, e bine, dar de regulă dependențele sunt periculoase. Iar în spatele acestora din urma stau cauze psihologice adânc întipărite în mintea noastră. Lidia Fecioru le-a explicat, vorbind de cele mai cunoscute dintre ele, cărora le cad pradă spre exemplu vedetele, fie că sunt ele autohtone sau internaționale. 

Dependența de băutură

„De exemplu sunt mulți care beau și care spun: Mai beau astăzi și gata. Acești oameni care sunt dependenți de alcool și au această dependență bolnăvicioasă, ei fug de realitate. Au nevoie să se deconecteze de la viața cotidiană și fug în realitatea lor.  Alcoolicii, de obicei, ignoră faptul că atunci când se trezesc dimineața, problemele lor sunt tot acolo, pentru că ei fug de realitate. Ei cred că dacă s-au îmbătat, problemele lor se vor rezolva.  Lipsa de voință îi macină, îi face să nu aibă încredere în ei și fug mereu de ei însăși în loc să se ducă la un specialist să ceară ajutorul. Nu au încredere și li se pare umilitor să se ducă să ceară ajutorul.  Am văzut și oameni care s-au lăsat așa deodată și nu au mai pus gura pe alcool, dar sunt foarte rari. Aceștia au renunțat de bună voie", a precizat bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, la Antena3.

Dependența de mâncare

„O altă dependență este dependența de mâncare. Aceasta este lipsa de afecțiune. De singurătate, oamenii, încep să mănânce foarte mult. Mâncatul oferă plăcere de foarte multe ori. Tot ce-i lipsește omului, înlocuiește cu mâncarea.  Și lipsa de afecțiune îngrașă copiii, fiindcă acum noi înlocuim iubirea pentru copii cu un telefon, cu un gadget, în loc să-l strângem în brațe. Copiii se îngrașă pe fond de stres, sunt foarte multe dezechilibre hormonale la copii de foarte mici. Să ducem copiii la mișcare, iar alimentația să fie raționalizată. Copiii, dar și adulții nu trebuie să mănânce între mese”, a dezvăluit Lidia Fecioru.

Dependența de activități

„Dependența de foarte multe activități: muncă, sport, cumpărături și așa mai departe are legătură cu lipsa de iubire. Cei care muncesc mult se refugiază în muncă, femeile de obicei se duc și își cumpără câte o rochie”, a spus bioenergoterapeutul. 

Dependența de sport are și plusuri și minusuri. 

„Lipsa de iubire de sine și de neputința de a te pune în valoare pentru persoana ta, vorbim aici de exagerări, de extreme. Lumea trebuie să înțeleagă că munca, hainele, sportul, sunt semne ale nevrozelor.  De fapt, se spune că fuga către muncă și către citit este de fapt, fuga de viață, care de obicei are la bază lipsa de curaj. Nu ai curaj să ieși, nu ai curaj să faci ceva”, a spus Lidia Fecioru, în cadrul emisiunii Adevăruri Acunse.

Dependența de fumat 

„Acea picătură de nicotină ne face bine la creier, ea stimulează creierul imediat și parcă ne înviorăm, dar dacă facem exces de țigară, deja este dependență. Oamenii s-au lăsat de țigări ca și de femei, ca și de băut, dintr-o dată, care au avut voință”, a punctat Lidia Fecioru.

Dependența de jocurile de noroc

„Aceasta este cea mai dureroasă, pentru că oamenii văd în jocurile de noroc o chestie iluzorie. În funcție de joc, iluzia diferă. Miza este că vor să câștige și nu contează cât pierde, că pierde de zece ori mai mult decât ar câștiga, este un cerc vicios. Toate aceste dependențe, la bază, au lipsa de iubire. Lipsa de afecțiune are la bază tot ce ține de aceste dependențe. Sunt oameni care nu-și găsesc locul în viață și au nevoie de adrenalină. Ei tot timpul trebuie să fie stimulați”, a menționat Lidia Fecioru, la aceeași emisiune.

Dependența de jocurile de pe calculator 

„Aici chiar vorbim despre lucruri iluzorii. O lume în care oamenii se pot transforma în ce vor ei, prințese, regi, bandiți, orice personaj. Trăind într-o astfel de iluzie, încep să-și irosească viața acolo, ei nu ies din acea realitate. Pe ei daca îi scoți, nu au nici curaj, nu-și găsesc locul în viața reală", a precizat bioenergoterapeutul.

Dependența de droguri

„Vorbim aici de fuga de viață. Oamenii care sunt dependenți de droguri, fug de viața lor. În această chestie se pleacă ori dintr-o viață teribil de neplăcută sau dintr-o viață prea bună”, a mai arătat Lidia Fecioru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel