De ce să dai cu oțet la ferestre: rezultatul te va surprinde

Geamuri
Oțetul poate fi folosit la multe alte lucruri, pe lângă gătit. Unul dintre trucuri este să-l pulverizezi pe ramele ferestrei. Rezultatul este neașteptat.

Medicul recomandă aerisirea camerei, chiar și în sezonul rece, măcar pentru câteva minute zilnic. Însă când vine primăvara și vremea începe să se încălzească, cele 10 minute se transformă, de multe ori, într-o zi întreagă. Și e perfect, numai că, din păcate, pe lângă aer, în sezonul cald mai intră în casă și insecte, cele mai enervante fiind țânțarii.

Iată un mic truc care îi poate îndepărta. Tot ce ne trebuie este puțin oţet. Iată ce aveți de făcut:

Se amestecă 150 mililitri de apă și 150 mililitri de oțet într-o sticlă de pulverizare și se agită, astfel încât lichidele să fie amestecate. Utilizați acest amestec pentru a pulveriza cadrele ferestrelor, atât în ​​interior, cât și în exterior. Țânțarilor chiar nu le place mirosul de oțet și vor rămâne la distanță.

Acest amestec nu va ține doar țânțarii la distanță - va respinge și păianjenii. Oțetul conține un tip de acid pe care păianjenii nu îl suportă. De aceea, este foarte bine să pulverizați o parte din amestec în locuri unde vedeți deseori păianjeni, cum ar fi dulapuri și colțuri. Deși oțetul are un miros destul de puternic, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la dormitorul sau camera de zi care miroase așa. De îndată ce oțetul s-a uscat, nu îl veți mai mirosi.

Oțetul este, de asemenea, un excelent înlocuitor pentru balsam; este complet natural, în timp ce balsamul conține o mulțime de substanțe chimice.

Dar, pe lângă asta, oțetul mai poate fi folosit încă în multe feluri. De exemplu, adăugarea unui pahar de oțet în mașina de spălat pe lângă rufe are tot felul de avantaje. Mirosurile urâte de transpirație, urină sau mirosul mucegai vor dispărea complet.

Firele de animale nu se vor lipi de haine la fel de ușor dacă folosiți oțet, ceea ce este ideal dacă aveți un prieten cu blană în casă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel