De ce medicul-erou Cătălin Denciu nu a fost dus direct la Bruxelles. Ludovic Orban, explicații
15 noi 2020 / 05:45
Premierul Ludovic Orban a explicat de ce medicul erou Cătălin Denciu nu a fost adus cu elicopterul la București și de ce de la Iași nu a fost transportat direct la Bruxelles, ci a fost adus întâi la București. 
Avion Spartan. Foto: MApN

Premierul Ludovic Orban a explicat că transferul nu s-a putut face direct de la Neamț la București, dar nici de la Iași direct la Bruxelles, pentru că există protocoale în astfel de cazuri, care trebuie respectate. 

„Aș vrea să fiu foarte clar aici, nu este vorba de o plimbare. Unu, în condiții de noapte, neexistând un heliport, deplasarea cu elicopterul și preluarea pacientului cu elicopterul nu era posibilă. S-a ales soluția să fie deplasat, în condiții cât se poate de sigure, cu personal, cu medic urgentist și cu asistent medical, până la Aeroportul din Iași, de acolo a fost deplasat până în București, cu avionul militar, însoțit de o echipă SMURD, care îi evaluează și-i monitorizează starea de sănătate.

La Spitalul Floreasca este o echipă pregătită, personal am vorbit cu managerul Spitalului , este o echipă pregătită să-i facă evaluarea, să-l pregătească pentru deplasare. Internarea la Spitalul militar Regina Astrid din Belgia nu se poate face peste noapte când vrem noi. Internarea se face pe baza solicitării formulate, după un anumit interval de timp.

Pentru că trebuie pregătit locul în care va fi internat. Trebuie să știți că nu a fost deloc ușor să obținem acordul pentru a putea interna pacientul la spitalul Militar din Belgia, și de asemenea trebuie să știți că mobilizarea a fost imediată, rapidă din partea MApN, mulțumesc domnului Ciucă, că a asigurat atât deplasarea de la Iași cu avionul militar, cât și deplasarea din cursul dimineții de astăzi către Belgia”, a spus premierul. 

 


Ştiri Recomandate

Lipsa somnului și stresul, simptome asemănătoare unei comoții
ACIDUM FOLICUM - prospect
Primul caz de gripă din acest sezon: unde a fost înregistrat
DESOGESTRELUM - prospect
Raed Arafat: sunt cazuri de COVID-19 care nu se raportează
DCMedical, aprobat în GOOGLE NEWS!
Joe Biden a prezentat noua strategie anti-COVID-19


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri