De ce își înclină câinii capul. Ce vrea să-ți transmită prietenul tău patruped

Câine vesel   FOTO: pexels.com
Cel mai bun prieten al omului are un obicei care i-a intrigat pe cercetători: își înclină, în unele situații, capul. Aceștia au încercat să afle de ce.

Dar de ce își înclină prietenii noștri blănoși capul? Într-un studiu publicat săptămâna trecută în Animal Cognition, o revistă științifică, cercetătorii de la Universitatea Eotvos Lorand au dezvăluit că înclinarea capului la câini ar putea fi legată de "procesarea stimulilor relevanți și semnificativi".

Cu alte cuvinte, câinele dumneavoastră ar putea să își încline capul ca reacție la anumite cuvinte sau obiecte care stârnesc îi amintiri în creier - cum ar fi numele jucăriei preferate. Cercetătorii au observat reacțiile a 40 de câini în timpul testelor de cunoaștere a etichetelor cu obiecte și au analizat prezența înclinării capului atunci când stăpânii le cereau verbal cățeilor să aducă o jucărie familiară.

"Doar câțiva câini pot învăța numele obiectelor (jucăriilor) chiar și după câteva expuneri, în timp ce majoritatea câinilor (tipici) nu o fac", se arată în raport, adăugând că acei câini care învață rapid etichetele sunt identificați drept câini "gifted word learner" (înzestrați cu învățarea cuvintelor) (GWL). Ne așteptam ca, dacă înclinarea capului este legată de procesarea stimulilor auditivi semnificativi sau relevanți, câinii care învață etichetele obiectelor să își încline capul mai frecvent la auzul numelui jucăriei decât câinii tipici".

Ipoteza lor s-a dovedit a fi corectă. Majoritatea câinilor studiați pentru raport au fost Border Collie.

Mai multe despre acest studiu puteți citi pe Spectacola.

Câinii, cunoscuți pentru loialitate și iubirea necondiționată pe care o oferă, au personalități diferite cu care simți sau nu o conexiune imediată. Sugestii care pot fi potrivite în funcţie de zodie sau ascendent, susține astrologul DC News, Daniela Simulescu:

Berbec: Ciobănesc german - Fiind primul semn al zodiacului și un semn de foc asertiv care ia inițiative, personalitatea ta este oglindită de ciobănescul german. Condus de Marte, Zeul Războiului, Berbecul este gata de acţiune, la fel ca această rasă orientată spre misiune, care deseori ajută în armată și este cunoscută pentru că este super activă.

Taur: Basset Hound - Ca un semn de pământ relaxat, iubitor de confort, care rareori se grăbește și preferă să se așeze des, s-ar putea să vă regăsiţi în rasa basset hound. Taurul este condus de Venus, planeta plăcerii și este cunoscut pentru că este un mare fan al relaxării, la fel ca acest echivalent canin care adoră un pui de somn dulce.

Rac: Collie - Ca un semn de apă sentimental, grijuliu, care poate înţelege emoțiile altora și are aptitudinea de a oferi sprijin cald și iubitor la fiecare pas, te-ai putea înţelege de minune cu acest căţel. Racii, al căror conducător este luna maternă, sunt intuitivi, plini de compasiune și grijulii la fel ca rasa făcută celebră de Lassie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel