Cum să păstrezi usturoiul mai mult timp fără să încolțească, chiar dacă l-ai curățat

Usturoi
Usturoiul poate fi păstrat mai mult timp, dacă este depozitat în condiții optime. chiar și curățat, poate fi păstrat un timp.

Usturoiul este unul dintre cele mai utilizate alimente în bucătăria românească, însă păstrarea lui ne poate da furcă uneori. Pentru a-și păstra aroma și a nu se usca ori încolți, usturoiul trebuie păstrat în condiții optime.

Poate fi păstrat în afara frigiderului, dar bulbii vor începe probabil să încolțească. Usturoiul va fi în continuare comestibil, dar va avea un gust mai puțin plăcut.

Temperatura potrivită pentru usturoi

Când depozitați usturoiul, temperatura ideală este de 15-18 grade. Deoarece temperatura camerei este adesea mai mare decât aceasta, trebuie să găsiți un loc mai răcoros. De exemplu, un loc de depozitare mai aproape de podea este adesea mai rece decât rafturile superioare din dulapul de bucătărie și, prin urmare, este o opțiune mai bună. De asemenea, nu așezați usturoiul lângă ceainic, cuptor, aragaz sau orice alt aparat care se încălzește. În plus, alegeți un loc în care să nu cadă lumina soarelui. Usturoiul preferă să fie la umbră.

Ventilație pentru depozitare

Căpățânile de usturoi sunt de obicei vândute într-o plasă, dintr-un motiv bun. Bulbii plantei au nevoie de ventilație pentru a-și menține termenul de valabilitate pentru o lungă perioadă de timp. Prin urmare, acasă este cel mai bine să depozitați usturoiul separat, mai degrabă decât într-o pungă sau cutie etanșă de depozitare.

Păstrează cățeii de usturoi curățați

Ai decojit din greșeală mai mulți căței de usturoi decât ai nevoie? Usturoiul curățat (și chiar feliat) poate fi, de asemenea, păstrat o perioadă. Așezați usturoiul curățat într-un recipient etanș pentru depozitare (da, puteți dacă sunt curățați). Un recipient din sticlă este mai bun decât un recipient din plastic, deoarece plasticul absoarbe mirosul puternic de usturoi. Recipientul trebuie să fie sigilat etanș pentru a împiedica tot ceea ce este în frigider să miroasă a usturoi. Puteți păstra usturoiul curățat și / sau feliat în frigider timp de până la două zile.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel