Cum să eviți formarea calusurilor la picioare, folosind două ingrediente simple din bucătărie

Picioare
Vine vara, sezonul în care vom purta sandale, astfel încât picioarele noastre vor fi expuse mai mult; dar calusurile pot fi o adevărată bătaie de cap. Iată cum le putem evita.

Dacă v-ați gândit să vă pregătiți picioarele pentru sezonul cald, sezonul sandalelor, iată câteva soluții pentru un aspect neted și mătăsos al picioarelor.

Pentru a avea picioarele netede și mătăsoase, este bine să știm exact cum apar calusurile.

Calusul este, de fapt, o îngroșare localizată a stratului cornos al pielii. Stratul cornos este stratul superior al pielii care conține celule moarte ale epidermei. Toată lumea are un strat subțire de calus pe mâini și picioare și nu este nimic în neregulă cu asta. Dar aveți un calus mai gros? Dacă da, acest lucru poate provoca în cele din urmă durere.

Calusurile apar atunci când pielea subiacentă se protejează atunci când există frecare sau presiune. Această protecție rezultă dintr-o acumulare de celule ale pielii, pe care le cunoaștem ca stratul de calus pe piele.

Purtarea încălțămintei greșite

O cauză majoră de frecare și presiune asupra pielii este purtarea încălțămintei greșite. De exemplu, pantofii care sunt prea mari sau au talpa tare sau subțire pot provoca aceste bătături sau calusuri la picioare destul de repede. Papucii, în zona unde în care călcâiele alunecă de-a lungul marginilor, cresc și riscul de calusuri. Prevenirea este întotdeauna mai bună decât un remediu, deci asigurați-vă că purtați încălțăminte bună și apoi începeți să scăpați de calusurile de pe picioare.

De ce aveți nevoie

Nu trebuie să cumpărați o gamă largă de produse pentru îngrijirea picioarelor. Probabil că aveți deja ce aveți nevoie acasă! Aruncați o privire în bucătărie și în frigider și scoateți în evidență următoarele: lapte și bicarbonat de sodiu.

Încălziți puțin laptele (1 litru), dar asigurați-vă, de asemenea, că nu se încălzește prea mult. Laptele trebuie să fie la o temperatură confortabilă pentru picioare. Puneți laptele cald într-un lighean și lăsați-vă picioarele să se înmoaie un sfert de oră. Acidul din lapte facilitează celulele moarte ale pielii care cauzează calusurile.

După înmuierea picioarelor în lapte, pielea de pe picioare va fi moale. Acum, cu picioarele încă umede, luați puțin bicarbonat și masați-vă picioarele cu el. După exfolierea pielii, lăsați bicarbonatul să stea încă zece minute. Apoi, puteți clăti și usca picioarele. Repetați acest lucru de aproximativ două ori pe săptămână pentru a avea picioarele moi și netede.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel