Companiile farmaceutice Novo Nordisk...
La fel ca alte legume verzi, cum ar fi spanacul, coriandru sau rucola, salata verde se consumă de obicei crudă. Prin urmare, prin faptul că nu suferă un proces de gătit, este mai ușor să depoziteze bacterii, murdărie și insecte care pot provoca infecții intestinale.
Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) indică faptul că cele mai frecvente microorganisme care cauzează boli transmise de legumele cu frunze verzi sunt norovirusul și bacteriile E. Coli. Din acest motiv, este esențială spălarea salatelor cu frunze verzi înainte de a le folosi.
Salata poate rămâne proaspătă în frigider doar dacă îndeplinește anumite condiții: trebuie mereu depozitată pe rafturile de sus, și nu pe cele de jos, pentru că poți uita de ea și frunzele se ofilesc. De asemenea, nu depozita salata verde în frigider laolaltă cu alte fructe și legume, cum ar fi roșiile sau merele, deoarece toate se pot strica mai repede. Cea mai bună recomandare este să o păstrezi singură într-o pungă, în frigider.
În supermarket, salata verde este de obicei spălată și depozitată într-o pungă etanș, în care nu pătrunde aerul. Astfel, poate rezista până la o săptămână dacă nu este deschisă punga. În caz contrar, salata verde trebuie mâncată în scurt timp.
1. Cumpără cele mai verzi salate
Dacă observi că are frunze ofilite sau negre, este un indiciu că salata nu este proaspătă.
2. Nu-i rupe frunzele
O salată rămâne mai mult timp proaspătă dacă nu o rupi în bucăți.
Dacă o tai oricum, fă acest lucru cu mâna sau folosint cuțite din ceramică.
3. Usucă foarte bine salata verde cu hârtie de bucătărie
Dcaă o pui udă în frigider după ce ai spălat-o, precedezi total greșit! Acest obicei duce la ofilirea ei sau la putrezire. Prin urmare, este foarte important ca după spălare să o scuturi foarte bine pentru a îndepărta excesul de apă și apoi să o usuci cu prosoape de hârtie de bucătărie.
4. Ține salata verde într-un recipient de plastic sigilat
O analiză efectuată de Universitatea Santa Catarina (Brazilia), care a evaluat cele mai bune tehnici de conservare a salatei verzi hidroponice, a constatat că doar cele ambalate în recipiente de plastic s-au conservat mai bine , chiar și după 20 de zile de depozitare.
5. Înfășoară salata verde în folie de aluminiu
Un alt sfat este înfășurarea salatei verzi în folie de aluminiu. Mai întâi trebuie să o speli și să o usuci foarte bine, apoi înfășoar-o în folie de aluminiu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Companiile farmaceutice Novo Nordisk...
Menopauza aduce schimbări...
Această analiză poate indica dacă...
Orele la care consumăm majoritatea...
Creierul uman are o capacitate...
Institutul Clinic Fundeni marchează...