Cum arată tânăra care se transformă în piatră. Medicii i-au pus un diagnostic crunt
03 sep 2021, 15:06

Tânăra suferă de o boală rară
O tănără trece prin momente cumplite, după ce medicii au diagnoticat-o cu o boală extrem de rară.

Carli Henrotay, în vârstă de 25 de ani  are o poveste de viață impresionantă. Corpul ei se transformă încet-încet în piatră, datorită unei boli incredibil de rare, care o împiedică să-și ridice brațele deasupra capului sau să-și deschidă gura mai mult de 2mm. Tânăra suferă de fibrodysplasia ossificans progressiva (FOP), o afecțiune care face mușchiul și țesutul conjuctiv să se schimbe încet în os. Practic, îi crește un al doilea schelet.

Această boală este extrem de rară, iar speranța de viață este de maxim 40 de ani. Afecțiunea de care suferă Carli i-a blocat maxilarul, aceasta putând să deschidă gură doar 2 mm, lucruru care îi îngreunează atât vorbitul, cât și mâncatul.

”Umerii și gâtul sunt, de asemenea, blocați, ceea ce mă împiedică să-mi fac părul sau să conduc. Și șoldul meu este, de asemenea, blocat, motiv pentru care merg cu un șchiopătat sau folosesc alte mijloace de deplasare doar pentru că nu pot parcurge o distanță mare. FOP provoacă multă durere. Nu știu niciodată cum să răspund la întrebarea ”pe o scară de la 1 la 10 cât de mare este durerea ta?”. Pentru că trăiesc în fiecare zi și fiecare moment în durere. Am noroc că am o toleranță atât de mare la durere.”, a povestit Carli pentru The Sun.

Citește continuareape Spectacola și află cum evoluează boala și cum se descurcă tânăra afectată de această boală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?