Cu ce speli fructele și legumele de pesticide. Truc foarte simplu: Gustul va fi şi mai bun

Căpșuni
Medicul Simona Carniciu a explicat cum trebuie spălate fructele şi legumele stropite cu pesticide pentru a avea un gust mult mai bun. 

"Fructele tratate sunt periculoase prin expunerea constantă în primul rând. Atât timp cât nu ştim şi nu ne putem feri, însă, putem apela la diverse trucuri. Vă pot învăţa un truc foarte simplu prin care să spălaţi fructele şi legumele cumpărate din piaţă sau a căror origine nu o ştiţi foarte sigur. Se face prin imersia în apă cu bicarbonat timp de 20 de minute. Un litru de apă, o lingură de bicarbonat, se lasă fructele sau legumele acolo, şi pesticidele vor fi îndepărtate şi nu vor mai dăuna. Gustul va fi şi mai bun după.

Când îndepărtăm aceste substanţe, savoarea fructului iese la suprafaţă. Cel mai pregnant efect în acest sens este la roşii şi căpşuni. Căpşunile au cu totul alt gust când sunt spălate în apă alcalină, fie că e apă cu bicarbonat, fie realizată prin diverse aparate care produc apa alcalină", a declarat dr. Simona Carniciu, medic primar diabet şi boli metabolice, potrivit DC NEWS

La ce mai poți folosi bicarbonat de sodiu

 

Bicarbonatul de sodiu este folosit în bucătărie, dar pe lângă asta, are o mulțime de utilizări. 

1. Îndepărtează petele înainte de spălare

Amestecați 6 linguri de bicarbonat cu 1/3 ceașcă de apă caldă și aplicați soluția pe pată înainte să puneți haina în cuva mașinii de spălat.

2. Acoperă găurile de la cuie

Amestecați bicarbonat cu pastă de dinți și umpleți găurile nedorite cu compoziția obținută. Așteptați, până se usucă complet.

3. Curăță și elimină mirosurile din scurgeri

Adăugați 1 ceașcă de bicarbonat în gaura de scurgere, apoi turnați 1 ceașcă de oțet. Acoperiți-o cu un dop, așteptați un timp, după care turnați apă fierbinte.

4. Elimină mirosurile din frigider

Cel mai bine este ca frigiderul dumneavoastră să nu miroase a nimic, iată de ce e bine să păstrați în el o cutie deschisă cu bicarbonat de sodiu. Trucul funcționează și în cazul congelatorului.

5. Curăță blenderul

Ca să nu scoateți toate cuțitele, umpleți blenderul pe jumătate cu apă, adăugați 1 linguriță de bicarbonat și 1 porție de soluție de spălat vasele. Porniți blenderul pentru câteva secunde, apoi clătiți-l.

6. Dezodorizează coșul de gunoi

Bicarbonatul este capabil să împrospăteze coșul de gunoi, chiar și atunci când e plin cu gunoi: pur și simplu adăugați puțin bicarbonat în coșul plin. Și nu uitați să spălați coșurile regulat, la fel, cu bicarbonat.

7. Curăță aparatului de cafea

Umpleți vasul cu apă caldă și adăugați ¼ de cană de bicarbonat. Agitați vasul, până depunerile dispar complet.

8. Elimină mirosul neplăcut al încălțămintei

Fie adidași sau pantofi, rețeta pentru îndepărtarea mirosului neplăcut este aceeași: lăsați un săculeț cu bicarbonat în interiorul papucilor, în timp ce aceștia stau în antreu.

9. Dezodorizează recipientele din plastic

Deoarece acestea îmbibă mirosurile pentru mult timp, spălarea lor în mod obișnuit este cea mai mare pedeapsă. Iată de ce, trebuie să înmuiați mai întâi recipientele în soluție de bicarbonat, apoi să le spălați cum o faceți de obicei.

10. Îndepărtează urmele de pe pereți

Înmuiați un burete în apă cu săpun, apoi în amestec de bicarbonat de consistența unei paste și îndepărtați cu grijă urmele de pe pereți. Procedura nu va afecta defel vopseaua.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel