Crucea Roşie, Apel umanitar pentru Albania: De vineri se pot face donaţii de 2 euro prin SMS

Crucea Roşie Română anunţă că de vineri se pot face donaţii de 2 euro prin SMS la numărul 8826 în toate reţelele de telefonie mobilă în cadrul campaniei "Apel umanitar pentru Albania", demarată în urma cutremurului care a avut loc în această ţară pe 26 noiembrie.

De asemenea, sunt disponibile şi donaţiile online pe site-ul www.crucearosie.ro sau donaţii în conturile special deschise la BRD - Agenţia Piaţa Romană: RO31BRDE410SV21981334100 lei şi RO62BRDE410SV21981684100 euro.

Toate fondurile colectate vor fi direcţionate către Societatea Naţională de Cruce Roşie din Albania şi vor fi utilizate pentru susţinerea ajutorului de primă necesitate, dar şi pentru susţinerea pe termen mediu şi lung a familiilor rămase fără locuinţă în urma seismului, notează Agerpres.

"Mulţi oameni şi-au pierdut casele şi persoanele dragi. Mii de persoane afectate vor avea nevoie de sprijin continuu pentru a reveni la o viaţă normală. Pentru a amplifica acest sprijin umanitar, apelăm la rândul nostru la populaţia din România să doneze", a declarat Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roşii Române.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, AGERPRES, cutremurul cu magnitudinea de 6,4, care a avut loc la 30 km vest de Tirana, s-a soldat cu 51 de morţi şi 750 de răniţi. Peste 4.000 de persoane au fost strămutate, 100.000 au fost afectate direct şi au nevoie de asistenţă umanitară. Au fost distruse în total 300 de case, alte 8.000 parţial, iar infrastructura a suferit daune severe în localităţile Thumane şi Durres.

"Societatea Naţională de Cruce Roşie din Albania, în colaborare cu autorităţile naţionale, a luat măsuri imediate pentru a asigura operaţiunile de salvare şi distribuirea de materiale de primă necesitate către populaţie. Acţiunile Crucii Roşii din Albania sunt orientate către asigurarea de apă, pături, sprijin alimentar, servicii de asistenţă psihosocială, precum şi prim ajutor de bază şi adăpost. Pentru a susţine operaţiunile de ajutorare a victimelor acestui dezastru, Crucea Roşie Română sprijină acţiunile Crucii Roşii din Albania cu o donaţie de 3.000 de euro. Fondurile provin din fondul de urgenţă al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România", se arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel