Credea că are boala Crohn, dar medicii i-au descoperit ambalaje de la maioneză, blocate in intestin

O femeie căreia i s-a spus că are o boală intestinală gravă a aflat șase ani mai târziu că avea de fapt ambalaje din plastic blocate în intestinul subțire, provenite de la sosurile de maioneză.

Medicii de la Wexham Park Hospital din Slough au diagnosticat pacienta în vârstă de 41 de ani cu boala Crohn - o afecțiune care provoacă inflamația mucoasei sistemului digestiv - după ce a cunoscut dureri abdominale și balonare care durează până la trei zile, relatează British Medical Journal.

În urma „simptomelor înrăutățite", femeia a fost programată în cele din urmă pentru o intervenție chirurgicală, când s-a făcut descoperirea neașteptată. Chirurgii au găsit o masă inflamatorie care conține două bucăți de ambalaje din plastic în peretele intestinului subțire, notează Womens Health Magazine. 

Femeia a spus că nu își amintește să fi mâncat o masă care implică produsul din plastic, despre care se credea că provine dintr-un pachet de sos de maioneză.

Odată înlăturate, simptomele ei au dispărut aproape instantaneu și nu a arătat niciun semn al bolii Crohn în lunile de după operație.

BMJ a spus că acesta este primul raport al unui caz rar de ambalaj din plastic sintetic care provoacă o perforație care imită boala Crohn. El a adăugat că în peste 80% din cazuri, corpurile străine vor trece prin corp în mod spontan, doar 1% necesitând o intervenție chirurgicală.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel