Consumul de droguri a crescut în Europa. Gigel Lazăr: Cei de la centrul toxicologic sunt depășiți de situație

Consum de droguri  FOTO: pexels.com
Gigel Lazăr de la Centrul Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului spune că a crescut consumul de droguri în București.

Gigel Lazăr de la Centrul Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului (CIADO) a declarat, pentru DC News, că în București a crescut consumul de droguri.

”Perioada de pandemie ne-a blocat pe noi, la CIADO, să ne facem propriile studii. Ca părere personală, văzând și raportul celor de la Interpol și Europol, nu a scăzut consumul ci, din contră, a crescut, la nivelul întregii Europe. (...) Ultimul studiu a fost făcut acum patru ani. Anul acesta au scos un nou studiu și arată o stabilizare. Este ciudat. În acești patru ani s-au dezvoltat foarte mult festivalurile. Acestea au dus la o creștere a consumului de droguri în rândul tinerilor. Ne uităm inclusiv la capturile Poliției la respectivele festivaluri care sunt minore în comparație cu cât se consumă.

(...) Cei de la centrul toxicologic sunt depășiți de situație, ca de altfel tot Bucureștiul. Sunt liste de așteptare de 100-200 de tineri ca să intre în tratament. Aceștia sunt cei care recunosc și vin. Din păcate avem un procent foarte de părinți care preferă să ascundă. Avem și o hartă la care am contribuit și noi în ceea ce privește zonele de consum din Capitală”, a afirmat președintele Centrului Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel