Chirurgul impostor, detalii incredibile! 16 femei audiate, nicio plângere depusă

Multe dintre femeile operate de chirurgul impostor nu au depus plângere
Din cele 16 femei audiate până acum la Secția 4 de Poliție în cazul chirurgului impostor Matteo Politi – Matthew Mode, niciuna nu a depus plângere! Asta deși două dintre ele au „operații” vizibil nereușite!

Deși a operat zeci de femei fără a avea o diplomă valabilă, chirurgul impostor Matteo Politi, cunoscut sub numele de Matthew Mode, pare să-și fi vrăjit clientele.

Din 16 cliente audiate de polițiști și procurori, niciuna n-a depus plângere împotria lui. Asta în condițiile în care două dintre ele au urme vizibile în urma operațiilor estetice nereușite realizate de italianul impostor, susțin surse judiciare citate de Libertatea.

Alte 15 paciente urmează să fie anchetate în cazul falsului medic care a reușit să obțină cod de parafă de la DSP București și care a „operat" timp de un an în Capitală deși are doar 8 clase absolvite.

De altfel, la audieri vor ajunge și angajatele de la Direcția de Sănătate Publică a Muncipiului București care i-au emis codul de parafă. 

Arestat 30 de zile

Matteo Politi, alias Matthew Mode, a fost arestat pe 7 februarie pentru 30 de zile, și este încarcerat la Secția 4 de Poliție. Reamintim că italianul le-a spus procurorilor că e nevinovat și că el a făcut Facultatea de Medicină la Priștina, ba chiar a susținut că a operat în Irak și în Afganistan.

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de un cetățean italian pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă simplu, unei infracțiuni de înșelăciune în formă continuată și a unei infracțiuni de exercitare fără drept a unei profesii sau acivități. În curprinsul ordonanței de punere în mișcare a acțiunii penale s-a reținut că perioada iulie - decembrie 2018 cetățeanul italian a exercitat activități specifice de medic plastician în cadrul a două policlinici din Municipiul București fără a avea drept de practică pe teritoriul țării și fără a avea documente care să ateste specializarea sa. Totodată, în aceeași perioadă, cetățeanul italian a indus în eroare mai multe persoane vătămate cu privire la calitatea sa de medic chirurg plastician, folosind un nume fals și efectuând acte medicale asupra acestora, obținând un folos matrimonial injust care a constat în contravaloarea achitată pentru actele medicale", a declarat procurorul Cătălin Radu Bogdan, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Cererea procurorilor a fost acceptată de magistrații Judecătoriei Sectorului 1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel