Chipsuri de cartofi: cum le pregătești acasă, rapid și ușor

Chipsurile de cartofi, făcute în casă rapid și ușor. 

Lângă o bere sau la un film, chipsurile sunt întotdeauna o alegere „cu gust”, iar în comerț se găsesc din plin. Dar, parcă tot mai buni sunt cei gătiți în casă, cel puțin așa știm sigur că nu conține celebrele E-uri sau arome artificiale.
Pentru a face acasă chipsuri de cartofi avem nevoie doar de t5ei ingrediente: cartofi, sare și ulei.
Cartofii curățați de coajă se taie felii foarte subțiri, de preferat cu un dispozitiv de feliat, apoi se lasă în apă rece câteva minute, după care se storc, se tamponează cu un prosop de hârtie pentru a absorbi toată apa și se pun la prăjit în ulei mult, încins, potrivit gustos.ro. 
Dacă nu vrei să-i prăjești pe foc, poți amesteca feliile de cartofi cu ulei într-o pungă de plastic, apoi pe o farfurie întinsă se așează cartofii într-un singur strat și se dau la microunde între 3 și 5 minute, până se fac arămii. După ce sunt scoși se adaugă sarea și sunt gata de ronțăit, scrie Spectacola.ro

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel