China. Un scandal în industria vaccinurilor a provocat neîncredere națională
07 aug 2018, 21:04

China se confruntă cu o situație extrem de dificilă după ce o mare parte a populației nu mai are încredere în sistemul de vaccinare.

Un scandal în industria vaccinurilor a creat panică în rândul populației chineze care ar putea afecta sănătatea publică în următorii ani. Totul a început de la producătorul de vaccinuri Changsheng Biotechnology care ar fi falsificat documentele despre producerea și testarea vaccinurilor antirabice și ar fi schimbat în mod arbitrar parametri și echipamentul în timpul producției. În plus, vaccinurile împotriva difteriei, tetanosului și pertusis, care nu îndeplineau standardele, au fost deja administrate la 215.184 de copii chinezi. Mai mult 400.520 de vaccinuri DPT, care nu îndeplineau standardele, au fost deja produse și vândute în Hebei and Chongqing

15 persoane au fost arestate

După o anchetă puternică, 15 persoane din compania Changsheng Biotechnology, printre care și președintele, au fost reținuți.

Marea problemă, însă, este faptul că investigarea industriei de vaccinuri se pare că nu va pune capăt neîncrederii publice în vaccinuri. Astfel există riscul ca programul național de imunizare să nu mai aibă rezultatele așteptate 

Acest ultim scandal al vaccinurilor vine în urma unei serii de chestiuni alimentare și droguri false și substandard în China. Ca rezultat, mulți părinți și-au pierdut încrederea în sistemul de vaccinare. Deși nu au fost documentate, până la 31 iulie, cazuri de deces sau alte consecințe grave relevante pentru rabia subtip și vaccinurile DPT, vaccinurile substandard au fost raportate ca fiind otrăvitoare în mediile sociale și pe internet.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Patru carbohidraţi prelungesc viaţa. Include-i în meniul tău

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?