Cheltuieli în domeniul sănătății în UE. România, codașa clasamentului

Patru spitale au ajuns în categorie superioară de acreditare
Un raport Eurostat privind cheltuielile în domeniul sănătății la nivelul Uniunii Europene (UE) arată că România se află pe ultimul loc, cu 400 de euro pe cap de locuitor, pe primul loc situându-se Luxemburg cu 5.557 euro/locuitor.

Eurostat a publicat date privind costurile asistenței medicale în statele membre ale UE, în anul 2015.

Germania a avut cel mai înalt nivel de cheltuieli pentru asistență medicală în 2015, cu 338 miliarde de euro, echivalentul a 11,2% din PIB. Marea Britanie este pe locul al doilea cu 255 miliarde de euro, urmată de Franța cu 241 miliarde de euro.

Raportat la numărul de locuitori, Luxemburgul a avut cea mai mare sumă alocată pe cap de locuitor, adică 5 557 de euro. Suedia ocupă locul al doilea cu 5.023, în timp ce Danemarca se situează pe locul trei cu 4.938 de euro.

La coada clasamentului se află România, care a avut cel mai mic nivel de cheltuieli pentru asistență medicală pe cap de locuitor, adică 400 euro. Bulgaria a alocat 518 euro pe locuitor, iar Letonia 702 euro.

 

Sursa: Statista.com

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel