Ce se întâmplă dacă mănânci avocado în fiecare zi

Sos de avocado
Avocado conține vitaminele E și B6, precum și potasiu și acid oleic, printre altele.

Din ce în ce mai multe alimente internaționale fac parte din dieta noastră zilnică. Este și cazul fructului avocado, ce provine din Mexic, Columbia și Venezuela, dar este foarte iubit de către români. 

De fapt, acest fruct este perfect ca aperitiv, in salate și alte rețete sau pentru a calma foamea între mese. Astfel, consumul zilnic de avocado aduce foarte multe beneficii nutriționale pentru organism.

Beneficii și caracteristici ale avocado

 

Spre deosebire de alte fructe, avocado are un conținut mai scăzut de apă. De fapt, conține doar 78,8 grame de apă pentru fiecare 100 de grame. 

Pe de altă parte, contribuția lipidelor, ca și în cazul măslinelor, este mult mai mare, crescând aportul caloric. Atât de mult, încât un avocado oferă un total de 141 kcal (100 de grame). Cu toate acestea, majoritatea grăsimilor din avocado sunt nesaturate (monoinsaturate) și se remarcă, mai ales, conținutul său ridicat de acid oleic, care ajută la reducerea riscului de boli cardiovasculare. 

Pe de altă parte, în ceea ce privește vitaminele din avocado, se remarcă vitamina E, care este un puternic antioxidant. Mai exact, un avocado are 3,2 mg din această vitamină. De asemenea, avocado mai contine vitaminele C și B6.

Această ultimă vitamină iese în evidență, deoarece este greu de găsit în alte fructe și, în plus, un avocado cu greutate medie (200 de grame) asigură 33% din aporturile recomandate de vitamina B6 pentru un bărbat între 20 și 39 de ani, cu activitate fizică moderată, așa cum este indicat de Fundația Spaniolă pentru Nutriție (FEN).

În cele din urmă, avocado este și o sursă bună de minerale, evidențiindu-se potasiul, un mineral care contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos și a mușchilor. 100 de grame de avocado conțin 400 mg de potasiu, pe lângă 41 mg de magneziu și 28 mg de fosfor pentru aceeași cantitate de fructe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel