Ce se întâmplă dacă înghiți semințele de pepene roșu. Specialiștii explică
02 sep, 22:59

Efectele pe care le are pepenele roșu în organism. Foto: Pixabay
V-ați întrebat vreodată ce se întămplă dacă înghițiți semințele de pepene roșu? Câțiva specialiști explică ce beneficii pot aduce aceste semințe în organism și care este cel mai bun mod de a le consuma. 

Specialiști susțin că nu este niciun pericol dacă se se întămplă să consumi semințe de pepene roșu. Singurul „deranj” ar fi faptul că nu se vor digera, astfel că vor ieși din organism în aceeași formă în care au intrat. 

"Atunci când sunt consumate 100% crude - cu alte cuvinte, au încă învelișul negru pe ele - nu le digerați, ci mai degrabă trec întregi prin corpul dumneavoastră", spune dr Keri Gans, autoarea cărții The Small Change Diet.

Așadar, semințele de pepene vor ajunge în toaletă într-o zi sau două, la fel cum se întâmplă atunci când înghiți guma de mestecat.

Probleme digestive

G Ad:

Dacă aveți un sistem digestiv sensibil și consumați prea multe semințe de pepene roșu, specialiștii avertizează că există riscul să dezvoltați unele probleme de stomac, cum ar fi gaze sau balonare.

Citește continuarea pe Spectacola și află ce alte probleme creează, dar ș ce beneficii poate să aducă înghițirea semințelor de pepene roșu.

Ştiri Recomandate

Consumul de ciuperci pare să scadă riscul de depresie
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri