Ce se întâmplă atunci când câinele își roade unghiile. Poate ASCUNDE un mare pericol

Aparent un gest banal sau “simpatic”, rosul unghiilor la câini poate ascunde un mare pericol!

În momentul în care vezi că își roade unghiile insistent, mergi cu patrupedul tău la veterinar. În aproape toate cazurile, este vorba despre o alergie care poate lăsa răni urâte. 

De mare folos sunt compresele locale cu clorhexidină.

"Dacă nu ai grijă de unghiile câinelui, acestea vor continua să crească, se pot sparge și apoi infecta și, în final, se vor încolăci și vor crește în pernuța lăbuței. „La pinteni, mai ales, se pot întoarce și penetrează musculatura piciorului, lucru extem de dureros pentru câine”, avertizează dr. Ciprian Cocianu, medic veterinar.

Cum trebuie tăiate unghiile unui câine

 

„Când unghiile sunt de culoare deschisă se observă două zone. Una vascularizată și opacă și alta transparentă. Trebuie tăiat vârful unghiei în zona transparentă cu câțiva milimetri înainte de începutul zonei vascularizate. La unghiile de culoare închisă nu se observă partea vie a unghiei așa că trebuie tăiat câte puțin din vârful unghiei, cât să fie confortabil pentru animal, la mers. Unghia tăiată corect nu are contact cu solul când animalul pășește. Mai ales pentru tăierea unghiilor de culoare închisă recomand efectuarea operațiunii de către un medic veterinar. Dacă faceți acest lucru acasă și atingeți partea vascularizată, câinele va sângera abundent”, spune dr. Ciprian Cocianu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel