Ce să faci cu sâmburii, după ce ai mâncat fructele: Pune-i într-o pungă și lasă-i în mașină. Motivul este genial!
23 iul, 19:52

Avocado. Foto: Pixabay
Ce să faci cu sâmburii, după ce ai mâncat fructele: Pune-i într-o pungă și lasă-i în mașină. Motivul este genial!

"După ce mănânci fructe, nu arunca sâmburii, ci usucă-i, pune-i într-o pungă și lasă-i în mașină. Când ești pe drum, aruncă-i pe geam în zone unde nu sunt copaci. Natura va face minuni cu ei. În țările asiatice precum Thailanda și Malaezia, se practică de ani de zile această metodă și acum au fructe peste tot. Deci, să aruncăm sâmburii pe PĂMÂNT, NU la gunoi.", se arată într-un grup de nutriție de pe Facebook. 

O altă mare greșeală pe care o facem toți este să mâncăm merele fără coajă. În realitate, coaja mărului conține cea mai mare cantitate de vitamine! De asemenea, coaja conține pectină, care reglează tranzitul intestinal. Totuși, din cauza pesticidelor care sunt folosite, mulți aleg să înlăture coaja, pentru mai multă siguranță.

Iată ce spune un specialist american. „Majoritatea merelor vor avea pesticide, cu excepția cazului în care sunt certificate organice”, a spus Laura Flores, nutriționist american.

În 2018, Grupul de lucru pentru mediu, o organizație nonprofit pentru mediul înconjurător și sănătatea umană, a ajuns la concluzia că 98% dintre merele convenționale aveau reziduuri de pesticide pe coji. Cu toate acestea, grupul a mai spus că „beneficiile pentru sănătate ale unei diete bogate în fructe și legume sunt mai mari decât riscurile expunerii la pesticide”, potrivit Livescience.  

G Ad:

Ştiri Recomandate

Prof.dr. Gabriel Onișccu. Foto: organdonationscotland.org
  LIVE
Probleme pe care le rezolvi dormind: munca pe care o face creierul în timpul somnului
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri