Câte calorii au băuturile: berea te va surprinde

Teguila
Caloriile din alcool ne pt păcăli foarte ușor. Iată o listă cu conținutul de calorii al băuturilor.

O porție de alcool - lichior, vin, bere - are aproximativ 100 de calorii. Dar ceea ce crește cu adevărat numărul de calorii al multor băuturi sunt siropurile simple și amestecurile de băuturi zaharoase, cum ar fi sucul de afine și sifonul, care măresc conținutul de zahăr al cocktailului. Sunt de evitat atunci când preparați sau comandați băuturi mixte:

- Sirop simplu și zahăr

- Sucuri de fructe și amestecuri de băuturi prefabricate, cum ar fi cele pentru margaritas, daiquiris și pina coladas

- Sare

- Bacon

- Cireșe maraschino și alte fructe în conservă sau confiate, ori îmbibate în sirop

1 Tequila cu suc de lime proaspăt

Număr de calorii: mai puțin de 200

„O margarită poate conține de la 160 la 400 de calorii, în funcție de cum este făcută: cu suc proaspăt sau cu un sirop pre-făcut - majoritatea amestecurilor de margarită sunt bogate în zaharuri și calorii”, spune Yasi Ansari, un dietetician în Los Angeles, California.

2  Vodca cu sifon și lămâie

Numărul de calorii: 96

Bând o băutură pe bază de băuturi alcoolice vă poate ajuta să consumați mai puțin în general, deoarece un pic merge mult, spune Vanessa Rissetto, dietetician înregistrat și cofondator al Culina Health. „Este ușor să bei trei pahare de vin, dar dacă cineva îți toarnă o vodcă cu lămâie proaspătă, vei sorbi încet și vei bea mai puțin”, spune ea.

3 Mojito fără siropul dulce

Număr de calorii: mai puțin de 100

Mojitos conține în mod normal aproximativ 168 de calorii, dar Ansari spune că renunțarea la sirop simplu vă poate economisi de la 40 la 70 de calorii pe cocktail. "Puteți face această băutură mai puțin de 100 de calorii făcând-o cu rom ușor și o linguriță de zahăr (sau un înlocuitor de zahăr fără calorii, cum ar fi Stevia)", explică Ansari. Adăugarea de prea multă mentă și sifonul și ambalarea în suc de lămâie proaspătă, de asemenea, îmbunătățește aroma fără a crește caloriile

4 O Bloody Mary (vodcă cu suc de roșii) este o opțiune mai sănătoasă, dar pentru a menține caloriile scăzute, Ansari sugerează să le amestecați singur. Versiunile premixate sau ambalate pot varia de la 200 la 400 de calorii.

5 Bere light

Numărul de calorii: 103

Nu toată berea vă face burtă. Berile ușoare par să aibă cu aproximativ 50 de calorii mai puțin decât preparatele obișnuite. „Deși s-ar putea să nu pară semnificativ, este atunci când combinați un pahar de bere cu cina”, spune Ansari. „Adăugarea de calorii inutile din lichide vă poate împiedica să vă îndepliniți obiectivele dorite de sănătate”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel