Cătălin Copăescu, despre chirurgia metabolică, la Academia de Sănătate
18 iul 2022, 09:58

catalin copaescu. FOTO Pexels @ Anna Shvets
EXCLUSIV
Prof. Dr. Cătălin Copăescu, specializat în chirurgie bariatrică și metabolică, este invitatul zilei la Academia de Sănătate.

”Astăzi îl avem invitat pe dl. prof. dr. Cătălin Copăescu. Îmi face plăcere să subliniez activitatea academică a lui Cătălin Copăescu pentru că îl consider, mai mult sau mai puțin, din generația celor care mi-au fost elevi, poate direct, poate indirect, dar care desfășoară o foarte bogată activitate de educație în centrul pe care îl conduce. La această școală de chirurgie minim invazivă s-au format o bună parte, dacă nu cea mai din chirurgii români, cel puțin de pe teritoriul Munteniei și de aceea este unul dintre cei care își merită cu prisosință titlul și îl onorează în activitatea pe care o desfășoară.

Discuția noastră de astăzi va fi centrată pe chirurgia metabolică, la modul general, o să îl rog pe prof. Copăescu să definească încă o dată noțiunea, pentru că s-a plecat cumva de la chirurgia bariatrică, chirurgia bariatrică, la rândul ei, a avut multe etape, la început nu foarte reușite, pe urmă reușitele au început să apară, iar cu timpul s-a costatat că obiectivele acesteia sunt dincolo de obezitatea în sine, dincolo de corectarea obezității, sunt mult mai largi și cu un înțeles mult mai comprehensiv pentru sănătatea omului. 

De aceea, pentru că și chirurgia care se face în România și la nivel internațional a ajuns la un moment de maturitate și de curând a avut loc un nou congres al Asociației Europene de Chirurgie Endoscopică, unde școala românească este bine reprezentată și unde Cătălin Copăescu este reprezentantul cel mai de seamă al școlii românești de chirurgie minim invazivă”, a dezvăluit prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul emisiunii Academia de Sănătate de la DC Medical.

Emisiunea va fi difuzată luni, 18 iulie, de la ora 11:00, simultan pe YouTube DC Medical și Facebook DC Medical.

 

Mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?