Cât de des ar trebui să faci duș: asta schimbă tot ce știai până acum

Duș rece
Majoritatea oamenilor fac duș zilnic, dar specialiștii au o altă părere. Iată ce spun ei despre frecvența cu care ar trebui să facem duș și în special despre efectul gelurilor de duș asupra pielii.

Majoritatea oamenilor fac duș zilnic,, poate chiar de două ori pe zi, dimineața și seara. În multe cazuri depinde doar de preferință, atunci când vine vorba despre duș. Unii oameni își spală părul în fiecare zi, în timp ce alții o fac de câteva ori pe săptămână, sau chiar mai rar. Iată ce spun specialiștii privind dușul zilnic.

Efectul asupra pielii

Potrivit dermatologului german Yael Adler, nu este nevoie să faceți duș în fiecare zi. De fapt, dușul doar o dată pe săptămână este cel mai bun lucru de făcut pentru piele. Desigur, acest lucru nu este foarte la îndemână sau plăcut în societatea noastră modernă, unde toată lumea se așteaptă să miroși proaspăt. Mai ales atunci când faceți mișcare în mod regulat, un duș zilnic este o necesitate. Cu toate acestea, să facem duș în fiecare zi nu este chiar cel mai rău lucru pe care îl facem. Ce este mult mai rău este că folosim mult prea mult săpun. Prea mult șampon, săpun și alte produse usucă pielea excesiv.

Stratul protector este „spălat”

Deoarece stratul de protecție natural de pe piele este dat jos de fiecare dată când facem duș, pielea trebuie să „construiască” un nou strat de protecție. Problema este că durează până la patru săptămâni. De aceea, oamenii au adesea pielea uscată sau iritată după duș. Potrivit lui Adler, nu este nevoie să facem duș în fiecare zi, deoarece nu mirosim atât de mult pe cât credem. Totuși, el recomandă să facem duș după antrenate.

„Înțelegem în totalitate că nu doriți să încetați să faceți duș în fiecare zi (nici nu avem chef să facem asta ...). Dacă doriți să faceți duș în fiecare zi, ar trebui să încercați să folosiți apă rece sau călduță și foarte puțin sau deloc săpun. Mai ales gelurile de duș care spumează și au un parfum special vor duce la uscarea pielii”, spune Adler. De asemenea, mai arată el, este important să ne concentrăm asupra zonelor cele mai murdare ale corpului (picioarele, axilele, zona pubiană și între fese) și spune că transpirația pielii se va spăla pur și simplu cu apă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel