Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Care este cel mai stresant moment al zilei. Urăști diminețile? Ei bine, nu ești singurul. Un studiu recent a constatat că cel mai stresant moment al zilei este dimineața.
Cercetătorii au determinat recent care este cel mai stresant moment al zilei, la minut și care sunt principalii factori de stres ai zilei. Aproape 2.000 de britanici au fost chestionați prin intermediul OnePoll pentru a determina cum și când adulții au resimțit cel mai mult stres.
Studiul recent comandat de Rescue Remedy a constatat că ora 7:23 este cel mai stresant moment al zilei, chiar dacă primul factor de stres nu apare, de obicei, decât la ora 8:18.
Potrivit unui nou sondaj efectuat pe 2.000 de adulți, cel mai stresant moment al zilei este ora 7.23. Înainte de a ne bea prima cafea, cei mai mulți dintre noi au deja un coșmar, cu o medie de trei drame pe zi. În cazul femeilor, stresul apare mai devreme decât în cazul bărbaților - faceți ce vreți - și atât bărbații, cât și femeile spun că, în mod normal, au avut un moment dramatic înainte de a ajunge la birou.
Cele mai frecvente tipuri de stres sunt: oboseala (46%), somnul întrerupt (36%) și o viitoare zi aglomerată la birou (33%), potrivit I News.
- Blocajele din trafic
- Vărsarea a ceva pe haine (de exemplu, mâncare, băutură, machiaj, pastă de dinți etc.)
- Scăparea și spargerea accidentală a ceva (de exemplu, un pahar sau un bol)
- Trezirea târzie
- Murdărirea covorului
”Știm că un somn prost poate anula întreaga zi, iar zilele provocatoare pot duce adesea la nopți nedormite, așa că nu este de mirare că diminețile sunt cele în care se înregistrează primele drame”, a explicat Bustikova.
În timp ce studiul a constatat că 35% dintre oameni au fost de acord că micile drame fac parte din viață, 24% dintre ei consideră că este dificil să se relaxeze atunci când se confruntă cu mici neplăceri.
De fapt, patru din 10 (41%) susțin că au fost ținuți treji noaptea sau că somnul le-a fost perturbat din cauza unor neplăceri cotidiene - femeile (50%) mai mult decât bărbații (32%).
În timpul orelor de veghe, micile drame îi fac pe oameni să se simtă frustrați (32%), anxioși (23%) și obosiți (21%). Dar s-a constatat că o plimbare, ascultarea de muzică și petrecerea unui timp singur îi ajută pe oameni să își îmbunătățească starea de spirit.
”Mai mult ca oricând, este important să înțelegem ce ne spun corpul și mintea noastră și, deși nu este întotdeauna ușor, este esențial să ne stabilim obiceiuri bune, cum ar fi să mâncăm bine, să ne stabilim o rutină - oarecum - relaxantă înainte de culcare și să ne facem timp să avem grijă de noi înșine.
Să facem pași mici pentru a ne dezvolta rezistența emoțională, chiar și în acele zile dificile, poate face o diferență uriașă pentru a ne ajuta să ne trăim viața din plin”, a spus Bustikova.
Alte stresuri mari sunt de natură financiară - un prieten care vă datorează bani și nu vi-i returnează, primiți o amendă de parcare, vă uitați portofelul acasă și vă verificați soldul bancar pentru a constata că aveți mai puțini bani decât vă așteptați. Și ucigașul - să dai din greșeală like la o postare a cuiva pe rețelele de socializare de acum câțiva ani, mai notează cercetătorii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...