Brățara cu senzori speciali care detecteează răceala sau gripa

Răceala, gripă, afecțiuni respiratorii
O brățară cu senzori poate detecta o gripă sau o răceală obișnuită înainte de apariția simptomelor, iar apoi poate estima gravitatea bolii.

O brățară cu senzori speciali anunță posesorul ei dacă va avea o răceală obișnuită sau o gripă, dar și cât de gravă ar fi afecțiunea.

”Înainte de apariția simptomelor, oamenii sunt încă infecțioși și îi pot infecta pe alții. (...) De aceea este atât de important să poți detecta infecția chiar și atunci când o persoană nu se simte simptomatică - deoarece acest lucru ar ajuta la prevenirea răspândirii agenților patogeni care apare înainte ca cineva să știe că sunt bolnavi și de aceea este important din punct de vedere al sănătății publice perspectivă ”, a afirmat Jessilyn Dunn, profesor asistent de Inginerie biomedicală la Universitatea Duke din Durham,  SUA:

Studiul a fost publicat online pe 29 septembrie în JAMA Network Open.

Brățara cu senzori speciali măsoară ritmul cardiac, temperatura pielii și mișcarea. La douăsprezece ore după ce participanții au fost infectați cu H1N1, tehnologia a fost de asemenea capabilă să prezică severitatea infecției H1N1 cu o precizie de 83%. Pentru rinovirus, acuratețea a fost ușor mai mare la 92%.

”În mijlocul pandemiei globale [coronavirus], nevoia de noi abordări ca aceasta nu a fost niciodată mai evidentă”, sugerează cercetătorii, potrivit webmd.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel