Audieri la ISU Constanța. Raed Arafat: în mod normal trebuia alertată și plecat imediat

Raed Arafat
Șeful DSU Raed Arafat spune că marți seara au avut loc audieri la ISU Constanța în urma incendiului în care o femeie a căzut de la etaj. 

Șeful DSU Raed Arafat a declarat, într-o intervenție la digi 24, că la ISU Constanța a fost demarată o anchetă și că s-au făcut audieri.

”Acolo ce noi analizăm o componentă a intervenției - cea cu autoscara. Constanța are trei unități de pompieri: una la port, una la care i se spune Pallas și una care este numită după un ofițer care a căzut la datorie în Constanța și care era cea mai aproape de locul incendiului. În mod normal, când ai incendiu la un apartament la un etaj superior automat trebuie să fie anunțată autoscara. Constanța, ca municipiu, are două autoscări noi, nu din anii 70. (...) Autoscara care era la detașamentul apropiat apartamentului era defectă. (...). 

În mod normal trebuia alertată imediat și plecat. Această autoscară știm că a ajuns mai târziu. Am primit mai multe ore care ne arată când a ajuns. Prima dată ni s-a spus că a ajuns la 9.27, după care a apărut o filmare care arată că a ajuns la 9.40. Din cauza asta s-a solicitat o anchetă care să fie efectuată de către ISU Constanța, dar și IGSU a trimis o echipă și acum sunt audiate persoanele care au fost în intervenție și care sunt încă în serviciu și sunt audiate toate persoanele implicate ca să înțelegem ce s-a întâmplat. Orice greșeală, orice chestie de neglijență care se descoperă acolo normal că se vor lua măsuri”, a precizat Arafat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel