Argila: o minune pentru sănătate și frumusețe

Premiată pentru beneficiile sale multiple, notorietatea argilei vorbește de la sine. 

Argila este o rocă sedimentară formată în principal din siliciu și aluminiu. Este o sursă naturală de oligoelemente și minerale: fier, calciu, fosfor, magneziu, mangan, zinc, cupru, cobalt, seleniu etc. De asemenea, argila este de mai multe culori (albastru, verde, galben, alb, roșu, gri, maro, roz). Aceasta diferă în funcție de oxizii de fier pe care îi conține. Cea mai folosită este argila verde. Indiferent de nuanța sa, argila are multe proprietăți: antiseptic, bactericid, antiinflamator și multe altele! 

Beneficii incontestabile pentru sănătate  

Argila verde este renumită pentru principalele sale beneficii asupra organismului. Are proprietăți deosebite: remineralizant, antiseptic, purificator, regenerant, vindecător, anticongestiv, antiinflamator. Aplicată ca și cataplasmă, absoarbe vânătăile, ameliorează entorsele, durerile articulare și durerile musculare, calmează arsurile solare, precum și sinuzita. 

Argila calmează, de asemenea, anumite afecțiuni foarte specifice. Dacă suferi de osteoartrită, aplică bandaje cu argilă pe articulațiile afectate. Argila poate ameliora această durere articulară. Același lucru este valabil și pentru durerile cauzate de hemoroizi. Amestecă 1 linguriță de argilă verde și sucul a 4 lămâi. Întinde această pastă pe un tifon curat. Tot ce trebuie să faci este să o aplici pe locul dureros.

Bine de știut 

Ustensilele de fier, metal oxidabil sau plastic nu trebuie folosite niciodată la prepararea argilei. La contactul cu acestea, argila își pierde proprietățile. Deci optează pentru recipiente din sticlă și linguri de lemn. 

O minune pentru frumusețe

Argila verde reglează excesul de sebum, cea roșie stimulează circulația sângelui, pentru un ten radiant. Argila albă este moale, remineralizantă și favorizează eliminarea toxinelor. Argila albastră oferă tenului fermitate, argila roz redă strălucire pielii, iar cea galbenă este destul de revigorantă.

Mască pentru ten

Diluează două linguri de argilă albă în puțină apă și amestecă până obții o pastă groasă. Întinde pasta pe față, evitând zona ochilor. Lasă să acționeze 10 minute, apoi clătește bine. Dacă tenul este mai gras, optează pentru lut verde. Amestecă 4 linguri cu sucul a patru lămâi. Odată ce pasta este gata, aplic-o pe față timp de aproximativ zece minute. Clătește cu apă.

Minuni pentru păr

Pentru părul gras, optează pentru o mască din argilă verde, care îl va curăța profund. Amestecă 2 linguri de argilă cu 1 vârf de sare de mare în puțină apă. Pasta obținută pune-o pe păr, masează bine și așteaptă 15 minute. Clătește bine. Nu mai ai nevoie de șampon după aceea. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel